On ignoriše, pa krišom gleda…

Dopada vam se neki dečak. Mnogo je sladak, sviđa vam se i njegov glas, sviđa vam se kako se smeje… Ma, puno je toga što vam se dopada kod njega. Međutim, nemate hrabrosti da mu priđete. Umesto toga, smislite sledeći plan: vi ćete mu dati jasan i nedvosmislen znak da vam se dopada, pa neka on onda krene u akciju. Tako neće morati da se boji odbijanja, a ipak će on biti taj koji će vam prići. Zato zamolite dobru drugaricu da mu kaže da vam se dopada. Ona to i učini. Nažalost, rezultat ne ispadne onakav kakav ste želeli.

Nakon što je saznao da vam se dopada, on vam ne prilazi. Naprotiv – u potpunosti vas ignoriše. Ponaša se kao da ne postojite. Sad, da se samo o tome radi, pomislile biste da mu se ne sviđate – to boli, ali je situacija makar jasna, znate o čemu se radi. Međutim, stvari nisu toliko jasne. On se pravi da ne postojite, ali ste ga nekoliko puta uhvatile kako vas krišom posmatra dok misli da vi to ne primećujete. Sad ne znate šta treba da mislite, ni kako da postupite.

Ako ste u ovakvoj situaciji, objašnjenje lako može da bude da je taj dečak stidljiv. Još ako ima, recimo, 12-13 godina, on verovatno nema ni najblažu ideju kako da izađe na kraj s činjenicom da se dopada nekoj devojci – moguće je čak da nikada nijedna devojka nije bila zaljubljena u njega i da se on sad oseća totalno izgubljeno. A tu su i ostali učenici iz vaše škole, naročito iz vašeg odeljenja – šta ako oni nešto primete, šta ako mu se smeju?

Ako se taj dečak boji da pred drugima komunicira s vama, možete pokušati da ga pozovete telefonom. Nemojte pominjati svoja osećanja, pitajte ga nešto u vezi sa školom. Tako ćete dobiti priliku da na miru porazgovarate samo vas dvoje. On će se s vremenom navići na to da redovno komunicira s vama, videće i da se nećete samo „baciti na njega“ pred svima i tako ga izblamirati, pa će valjda i on skupiti hrabrost da se potrudi da vaša neobavezna komunikacija preraste u nešto više – ili barem da vam na neki način stavi do znanja da vas ne vidi na taj način i da bi radije da budete samo prijatelji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.