On nije ljubomoran!

Ljubomoran dečko stvarno ume da bude problem (kao i ljubomorna devojka, uostalom): stalno nešto zapoveda, određuje vam s kim da se družite (pod pretpostavkom da vas uopšte „pušta“ da se s nekim družite), stalno je sumnjičav, svaki čas morate da mu „podnosite raport“… Ukratko, guši vas. S druge strane, ljubomoru neki shvataju kao znak ili čak i merilo ljubavi, naročito dok su još prilično mladi. Onda se mogu čuti žalbe neke devojke kako njen dečko uopšte nije ljubomoran.

Momci bi na to mogli cinično odgovoriti: „Ne valja im ovako, ne valja im ni onako“, ali cinizam još nikad nije rešio problem. Dakle, ako ste sa dečkom već neko vreme, on nikad nije ispoljio ljubomoru i vi se pitate da li je moguće da on misli da se vi ne dopadate nijednom drugom momku, evo nekih predloga za vas.

Kao jedno, možete biti sigurne da vas dečko smatra atraktivnom devojkom (inače ne bi bio s vama) i da mu na kraj pameti nije da se vi ne dopadate nikom drugom – ako se dopadate njemu, sasvim sigurno se dopadate i drugima. Zašto onda ne ispoljava ljubomoru? Recimo, zato što se boji da vas ljubomorom ne „uguši“ i ne otera od sebe. Možda i zato što vas voli, veruje i u vas i u vašu ljubav i smatra da vas ništa ne može razdvojiti.

Druga je stvar, naravno, ako mislite da je vaš dečko ravnodušan prema vama, da s vama „ubija vreme“ dok ne nađe neku bolju. To nije situacija koju bi trebalo trpeti; to nije veza u kakvoj bi trebalo biti – ako je on nezainteresovan za vas, zašto je sa vama i zašto ste vi sa njim? Samo, kako saznati o čemu se zapravo radi? Vrlo lako: pričajte s njim i recite mu čega se bojite. Po njegovoj reakciji vrlo brzo ćete videti da li mu se sviđate i da li mu je stalo do vas, ili ga nije briga.

Onda ćete i same znati šta da učinite – da li da prekinete vezu koja nema nijedan razlog za postojanje, ili da se nasmejete sebi zbog bezrazložnog straha, jer ste sa divnim dečkom koji vas jako voli i koji vam u potpunosti veruje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.