najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

On nikako da se javi!

Već neko vreme vam se jako sviđa jedan dečko. Diskretno (valjda ne i previše diskretno) dajete mu signale da vam se dopada, nadate se da će učiniti prvi korak i, za divno čudo, izgleda da ga je učinio! Pozvao vas je da izađete! Samo, niste se ništa konkretno dogovorili i vi sad čekate njegov poziv (ima broj vašeg mobilnog). Čekate i čekate. Eto, već je nedelju dana prošlo, a on se još nije javio! Ne znate šta da učinite – ne znate ni šta da mislite.

Zašto vas ne zove? Da li mu se zaista sviđate ili vas je pozvao da izađete u nekom trenutku kad mu je bilo dosadno – i onda zaboravio na to? Zar se samo poigrava sa vama? Možda je u pitanju neka ružna igra – recimo, rekli mu drugovi da vam se sviđa, on im nije poverovao, i pitao vas je da izađete samo da bi proverio da li su njegovi drugovi u pravu, ili… Dok nestrpljivo čekate njegov poziv, koji nikako da se desi, svašta može da vam padne na pamet.

Između ostalog, padne vam na pamet i da bi možda najjednostavnije rešenje bilo da pozovete vi njega i pitate ga za taj izlazak. Opet – treba li devojka to da učini? Hoćete li delovati očajno ako vi njega pozovete? Dileme, dileme – šta devojka da uradi u takvoj situaciji?

Najjednostavnije rešenje jeste, zaista, da pozovete vi njega. Nije to nikakav „blam“. Važno je da vaš poziv bude vedar i neopterećujući – nipošto ne treba da ga pitate zašto se ne javlja, ili, još gore, da ga optužite što vam se nije javio. Njemu je verovatno trebalo mnogo hrabrosti da vam uopšte priđe, a nakon toga, moglo je da mu iskrsne mnogo problema i da zaista ne stigne da vam se javi (to jest, može on da stigne da se javi – poziv traje par minuta – ali ako ima neku frku, možda ne zna šta da vam kaže, jer ne zna kada biste mogli da se vidite).

Dakle, telefon u ruke i zovite ga! Vedro ga pitajte kako je, šta ima novo kod njega i da li je i dalje raspoložen za izlazak. Ako se bojite da zbog jakih emocija nećete baš moći da se kontrolišete, nećete da „lupite“ nešto, pošaljite mu neki veseli SMS. Tako neće moći da „provali“ kako se osećate, a i vi ćete biti u manjoj opasnosti da kažete nešto zbog čega ćete se kasnije osećati izblamirano. Ako vam odgovori na SMS, super! Stvar je krenula! Ukoliko ne odgovori, nemojte mu se više javljati – i probajte da to ne uzmete previše k srcu. Biće i drugih, a vi svakako zaslužujete nekog ko je baš super.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike