Pa šta ako si sama

Gde god se osvrneš, sve sami parovi oko tebe. Šetaju po parku, keju, sede jedno kraj drugog u kafićima, i kao da samo oni postoje na svetu, a ti – sama. Od skora. Ali, ne očajavaj! To što si sama može biti i te kakva prednost.

U ovakvim situacijama drugarice su uvek tu. Izlazak sa njima u klub mnogo je zabavniji nego izlazak sa dečkom. Nije reč o „kiselom grožđu“, ali zar nije da kada si sa dečkom: niti možeš slobodno da se krećeš, da gledaš gde hoćeš, igraš kako hoćeš. Ne možeš dovoljno da se opustiš, kad god mrdneš od njega, on te pita gde ćeš i koliko ćeš se zadržati, i slično. Ovako, vas dve, tri, ili četiri, možete da plešete do mile volje, na način koji vama odgovara, ceo klub vam je na raspolaganju i, naravno, slobodni momci u njemu. Razlika između devojke u vezi i one koja nije jeste to što se ova druga mnogo bolje zabavlja. Nema obavezu da se dečku neprestano javlja, da joj je uvek dostupan mobilni i da skače na svaku zvonjavu istog. Opuštena je, nasmejana, i pre svega, slobodna.

Ukoliko si sama, iskoristi samoću. Tretiraj sebe kao kraljicu, poseti kozmetički salon, idi na tretman čišćenja lica (bez straha da će se on smejati tvom crvenom licu posle izlaska iz salona), eksperimentiši sa svojom frizurom, izvuci pramenove u nekoliko nijansi, kreni na aerobik (za koji nisi pre imala vremena). Isplaniraj sebi dan, ali ne tako što ćeš uzeti srceparajuće filmove iz video kluba sa Bredom Pitom ili Tomom Kruzom i sedeti u petak veče u društvu činije sa kokicama, već iskoristi ove lepe dane drugačije. Vozi bicikl, šetaj psa u nekom daljem parku, gde ranije nisi bila, pozovi prijatelje sa kojima se odavno nisi čula. Nikako nemoj da izlaziš na mesta na koja si izlazila sa njim, čekaj da prođe određeno vreme, jer ma kako ti mislila da se ne primećuje i da si ga odmah prebolela, on će ipak videti da nisi. Pojavi se na tom mestu kada budeš bila sigurna da se na tebi neće primetiti nikakva promena kada ga budeš ugledala, da nećeš pocrveneti u licu, da ti se ruke neće tresti kada ti pruži ruku, itd. Obavezno se pojavi u društvu, nikako sama ili u paru sa novim dečkom. Tako ćeš ga ostaviti u neznanju, pitaće se šta se dešava sa tobom.

U slučaju da je on tebe ostavio i da ne možeš lako da ga izbaciš iz misli ni uz pomoć drugarica i kojekakvih planova tokom dana, jednostavno pobacaj sve što je njegovo a ostalo je kod tebe. Jeste malo čudno, ali možda će spaljivanje njegovih ljubavnih pisama ili cepanje njegove omiljene majice doneti tebi kratku ali slatku radost. Ali pazi, osveta nije dobra i neće ti ništa lepo doneti. Zaboravi na okretanje njegovog broja telefona i spuštanje slušalice kada se javi. To je za klinke i slabe devojke. To što si ti sada bez njega, lepše zvuči kada shvatiš da je on u stvari ostao bez tebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.