Pirsing za oko

Pirsing je jedno vreme izuzetno bio u modi; setite se samo koliko je pirsinga imala Kristina Agilera – dovoljno da se aktivira alarm na aerodromu! Britni Spirs se večito slikala pokazujući pirsing na pupku. Sada, mada je i dalje popularan, pirsing nije baš onoliko „in“ koliko je to doskora bio (valjda po sistemu „svako čudo za tri dana“).

Ipak, i dalje ima onih koji smatraju da će ih pirsing učiniti drugačijim i upadljivijim, a zgodna stvar sa pirsingom je i što ga se lako možete otarasiti kad vam dosadi – izvučete minđušu i pustite rupicu da zaraste – ništa lakše. Međutim, trend pirsinga posustaje, ili ipak ne? Naime, pojavio se jedan novi, dosad maltene nezamislivi pirsing. O čemu se radi?

Verovali ili ne, radi se o pirsingu za oko. Bukvalno o pirsingu za oko, a ne o minđuši koja će stajati u obrvi ili negde drugde blizu oka. To je srce od plemenitih metala koje se ubacuje u oko. Ovaj pirsing je najnoviji modni hit u Holandiji.

Od koga je potekla ova, sigurno ćete se složiti, neobična ideja? Ovakav odgovor teško da bi vam odmah pao na pamet: od očnih lekara. Nije im se dopala ideja da za svaki drugi deo tela postoji ukras, a da samo za oko ne postoji ništa.

Ovaj implantat košta oko 500 evra i u cenu je uračunata i operacija. Lekari – bar oni čija je to ideja – tvrde da je ovaj implantat potpuno bezopasan. Ukoliko želite ovakav pirsing, to ćete morati da obavite u inostranstvu, jer se ugrađivanje srcolikog implantata u oko (na veliko olakšanje vaših roditelja, ukoliko čitaju ovaj tekst) kod nas još uvek ne radi.

Šta bi sa dobrim starim prirodnim sjajem oka? Kud nestade isticanje očiju šminkom? Izgleda da nekima sve to nije dovoljno. Zaista, želja da se bude drugačiji i da se imaju jedinstvene ideje dobija sve neobičnije oblike…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.