U trendu

Prava veza ili ne?

Ima ljudi koji vam deluju super, i zaljubite se u njih, i nakon nekog vremena, budete i u vezi s njima – i stvari tada postanu krajnje zbunjujuće. Tačnije, oni se toliko čudno ponašaju da se vi pitate šta se tu dešava i kakva je to veza uopšte. A bojite se da razgovarate s njima o tome, da ih ne naljutite.
Tipičan primer bio bi da ste s dečkom ili devojkom na žurkama stalno zajedno, izlazite zajedno, možda već imate i seksualne odnose (ako ste dovoljno stari za njih i imate dovoljno zrelosti da se zaštitite od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti – izvin’te, ali nikad nije previše naglašavanja o neophodnosti zaštite, najbolje je kondomom, ili kontraceptivnom pilulom ako ste u dužoj vezi). Međutim, u školi, voljena osoba se potpuno drugačije ponaša – nekada kao da ste dobri prijatelji, nekada kao i da se i ne poznajete, ali nikad kao da ste par.
O čemu se ovde radi? Možda je vašeg dečka ili devojku stid da u školi pokažu da su u vezi; možda ih je blam da u školi pokažu da su u vezi s vama. A možda im se i dopada još neko iz škole, pa zato pokušavaju da prikriju vašu vezu. Mogućnosti su razne, i nije uvek lako saznati zbog čega se tako ponašaju – jedino što je tu sigurno jeste da vama takvo ponašanje smeta.
Šta tu učiniti? Skupiti hrabrost, i bez sukoba i optuživanja objasniti dečku ili devojci zbog čega vam takvo ponašanje smeta (osećate se kao da vas se stide, zbunjeni ste i ne znate kako da se ponašate…), i šta biste želeli da učine (sasvim sigurno nećete tražiti od njih da se grlite i ljubite nasred hodnika na svakom odmoru, ali pokazivanje malo više bliskosti bilo bi lepo, kao i izbegavanje toga da se ponašaju kao da vas ne poznaju). A onda saslušajte i njihove argumente, ako ih imaju, i dajte im neko vreme da se promene.
Ne menjaju se? Uopšte? Onda vam preostaje da razmislite u kojoj meri vam takvo ponašanje smeta – da li toliko da više ne želite da budete s njima, ili ćete im to ipak tolerisati. Ako vam to čudno ponašanje baš smeta, bolje je raskinuti nego da se tako mučite – s vremenom ćete naći nekog ko će se normalnije ponašati (znamo da je to mnogo lakše reći sa strane nego tako postupiti kad ste zaljubljeni). A ako možete nekako to da podnesete, pa, imaćete uvrnutu vezu, ali ipak vezu s osobom koju volite, i to vezu u kojoj vam nije nepodnošljivo – a i to je nešto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.