Previše sredstva za oblikovanja kose

Kada je kosa previše nemirna, treba je „ukrotiti“ nekim sredstvom. Nekad vam je potrebno samo neko od sredstava za oblikovanje kose kako bi vam se željena frizura održala, ili eksperimentišete šta sve nekim sredstvom možete da uradite. Naravno, greške se dešavaju – štrcnete previše nekog sredstva, i šta onda? Najefikasnije rešenje jeste da ponovo operete kosu i tako sperete i kompletno sredstvo za oblikovanje kose, ali nemate uvek vremena (a ni živaca, posle nekoliko grešaka) za to. Postoji li alternativno rešenje za prvu pomoć kad preterate s nekim proizvodom za oblikovanje kose? Postoji!

Ako ste štrcnuli previše laka za kosu ili musa, ili naneli previše gela, ili upotrebili previše spreja za stajlingovanje, vaš najdraži pomoćnik biće četka ili češalj. Češljajte i češljajte i češljajte dok ne iščešljate sve viškove. Kako to funkcioniše? Tako što su sva navedena sredstva, zbog visokog sadržaja alkohola, suva, pa lako (dobro, relativno lako) mogu da se uklone češljanjem.

Želeli ste lepu i sjajnu kosu ili ste želeli da kosu izravnate, ali ups! „Izletelo“ vam je previše seruma za sjaj ili kreme za ravnanje i sad vam je kosa bljak masna, slepljena i beživotna. Svesni ste da bi vam bili potrebni „vekovi“ da to isperete iz kose, a treba da izađete za deset minuta. U ovakvom slučaju, vaš pomoćnik je talk. Nanesite ga malo (stvarno vrlo malo, jer ako i ovde preterate s količinom, jedino će vam preostati da glavu pokrijete maramom ili kapuljačom i da se nadate da vam ni pramičak neće izviriti) na kosu. Talk će upiti višak masnoće, a vi kosu namestite kako želite – ali prstima. U ovakvom slučaju nipošto ne četkajte kosu, jer ćete tako samo još više ulepiti pramenove.

Imate nemirnu kosu, pa ste zato naneli vosak, pomadu ili kremu ne biste li kosu bar malo „ukrotili“. Možda ste želeli frizuru koju je samo uz ovakva sredstva bilo moguće postići. U svakom slučaju, preterali ste s količinom i sad vam je kosa u masnim, ulepljenim pramenovima. U ovakvoj situaciji upotrebite neki sprej za kosu na bazi alkohola – tako će se jedan deo masnoće isušiti. Nakon toga, uz pomoć češlja razdvojte pramenove koji su se ulepili i „malecko preterivanje“ se neće više primećivati.

Mala napomena: svi navedeni metodi samo su „prva pomoć“ pred izlazak. Čim se vratite kući, pravac u kupatilo i temeljno operite kosu – inače rizikujete oštećenje kose i katastrofalan izgled ujutro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.