U trendu

Prijatelji na koje ne možete da se oslonite

Imate prijatelja ili prijateljicu za koje ste mislili da su super, ili barem dobri. U svakom slučaju, verovali ste da možete da se oslonite na njih – možda se ne radi o osobi kojoj biste se baš zakleli na večno prijateljstvo, ali ste mislili da imate dovoljno toga zajedničkog da možete sasvim solidno da funkcionišete. Međutim, u poslednje vreme nekako vam se čini da to baš i ne ide.

Znate već na šta takvi problemi liče. Još prošle nedelje je trebalo da idete u bioskop, ali do toga nije došlo jer su prijatelj ili prijateljica imali nešto važnije. Sad je film koji vam se gledao već skinut s repertoara. Onda, trebalo je da zajedno idete na žurku na kojoj ćete konačno opet videti svoju simpatiju – ali se prijatelju ili prijateljici odjednom nije išlo. Pa je trebalo… Kad razmislite o celoj situaciji, sve vam se nešto čini da je tom prijatelju ili prijateljici i buljenje u fleku na plafonu važnije nego da se vidi s vama. Nije baš lep osećaj.

Možda imate želju da provrištite i okrivite tu osobu za sve propuštene lepe događaje u poslednje vreme, ali to vam neće pomoći. Okrivljavanje u principu ne daje korisne rezultate. U ovakvoj situaciji jasno je da je u tom prijateljstvu nešto veoma trulo. Nešto nije u redu. Jedini način da to razrešite jeste da s tom osobom otvoreno i iskreno porazgovarate.

Imate puno pravo da od prijatelja očekujete podršku i razumevanje, baš kao što i oni imaju pravo da to isto očekuju od vas. Zato, razgovarajte. Možda ste vi učinili nešto čime ste jako uvredili tu osobu, a da toga niste ni svesni? Moguće je da ta osoba ima nekih ozbiljnih problema – u porodici, možda – za koje vi ne znate, pa je time preokupirana? Bez razgovora u kome ćete raščistiti šta je problem ne možete da saznate.

Dakle, iskren razgovor, otvorenost s obe strane, i trebalo bi da možete da spasete prijateljstvo. Ako ništa drugo, makar možete da saznate da prijateljstva s tom osobom više nema – i to je bolje nego da nemate pojma u čemu je problem ni da li će se sledeći dogovor održati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.