Prijateljica vas imitira u svemu

Super je kad prijateljica ima odlično mišljenje o vama, ali se nekad to ispolji na način koji bi mogao da vas nervira – recimo, ako ona počne da vas imitira u svemu. A dešava se da tako bude, i da onda jednostavno ne znate šta da radite.
Smatrate da je ona sasvim dobra, normalna devojka – samo kad vas ne bi imitirala. A imitira vas u svemu: oblači se kao vi, sluša istu muziku i gleda iste filmove i serije, čak se i kreće i govori kao vi. To može da deluje uznemirujuće. Da li vam se ruga, ili toliko nema sopstvenu ličnost, sopstveni stil i ukus, pa imitira vas? A nije zlobna, ne smatrate je lošom devojkom, samo ne znate šta da uradite povodom toga.
U ovakvim slučajevima, koji čak i nisu retki, najčešće se radi o tome da je ta devojka veoma nesigurna u sebe. Neke tinejdžerke će onda biti povučene, neke će pokušavati da imitiraju neku zvezdu, a neke će imitirati nekog kome se dive i za koga misle da je super, ugledaće se na tu osobu. Tako se ona ugleda na vas, ne iz želje da vas nervira, već zato što smatra da ste bolje od nje i zato što želi da bude kao vi.
U redu, ona ne misli ništa loše, ali ipak vam to smeta, šta da radite? Iskoristite to što smatra da ste super i veruje vam. Predložite joj izgled za kakav mislite da bi joj dobro stajao (frizura, garderoba, šminka…), ohrabrite je da eksperimentiše, izrazite poverenje u nju kao u osobu i u njene sposobnosti, ohrabrite je da istražuje šta je to što bi nju zanimalo – vi verujete u nju, verujete da će biti odlična u svemu čega se dohvati. Onda kad ispolji interesovanje za nešto drugačije, ohrabrite je u tome, nemojte joj reći da je to bezvezno jer se vama ne sviđa. Vremenom, ohrabriće se dovoljno da bude svoja, da ne mora više nikog da imitira.
Ovakve faze imitiranja drugarice najčešće prođu same od sebe – a vi drugarici možete pomoći tako što ćete je ohrabriti i izraziti poverenje u nju, tako da će cela stvar proći još i brže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.