Pronađi svoj put do sreće

Izgradi sebi život kakav bi svako voleo da ima. Nauči da čuvaš sebe od rđavih stvari i da svakog slobodnog trenutka sebi ugađaš. Život često sam nameće svoj tok usled obaveza, kojima nam je najveći deo dana ispunjen. Ako se dobro organizuješ i drzneš da probaš nove stvari, otkrićeš da nije potrebno mnogo da svaki gnev i nezadovoljstvo iščezne.

Okruži se pozitivnim ljudima. Gledaj da upoznaš što više različitih ljudi, ne ograničavaj se samo na društvo iz kraja ili škole. Dobra stvar kod isprobavanja raznih aktivnosti, bilo da govorimo o sportu, jeziku ili raznim sekcijama, jeste što otvaramo nove mogućnosti za upoznavanje neobičnih ljudi. Mlad čovek nije potpuno oformljena ličnost, zato istražuj i pronalazi sebe da bi sutra bio/bila bolja osoba.

Ako ne poznaješ dovoljno sebe i svoje mogućnosti, postoji opasnost da počneš verovati ljudima koji ti govore da nisi dovoljno dobar(a). Svako je u nečemu dobar, samo što se neko nađe pre, a neko kasnije. Možda imaš neki hobi ili nešto što voliš da radiš u dokolici, ali nikada nisi pomišljao(la) da baš to može biti nešto po čemu bi se isticao(la) od drugih. Neki mali, naizgled nevažni talenti ili veštine koje poseduješ sutradan mogu napraviti razliku između tebe i ostalih u tvoju korist.

Važno je imati prijatelje iz različitih razdoblja života. Ako si sa nekim u mladosti podelio neku dobru uspomenu i ti si deo te uspomene u njegovim očima, uvek će mu biti drago da te vidi. Postoje prijatelji iz kampova, u koje su išli kao deca a i dalje se druže, i posle deset godina. Ali ako si sa nekim ljudima odrastao(la) i delio(la) veći deo svog života, ne znači da moraš uvek misliti kao oni. Budi načisto sa tim ko si i šta želiš, ali poštuj razlike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.