U trendu

Razvij sopstveni stil!

Odeća mladih je često veoma uniformisana. Svi odreda nose patike, dukserice, devojke ne skidaju ružičaste pantalone celog ovog leta, momci ne znaju za drugu odeću sem onih tzv. „šljampavih“ iliti, kulturno rečeno – baggy pantalona, uglavnom bež boje. Ne kažemo da nije lepo biti u trendu i šetati krpice koje su IN, ali isto tako kažemo i tvrdimo da je jedini način da budete prepoznatljivi u masi – izgradnja sopstvenog stila!

Šta je to stil? Stil ne čini samo otkačena košulja tvoje majke iz hipi perioda ili očev sako zvani lude-sedamdesete, stil čine celokupno tvoje ponašanje i stav prema životu, a naravno i odeća i tvoj spoljašnji izgleda kroz koji izražavaš ono što JESI iznutra. Izgradnja stila nije nimalo lak proces, ali vredi početi barem sa malim promenama. Sve ovo traži i hrabrost, ali i smisao za lepo i smisao za ravnotežu da bi se napravila granica između stila i vulgarnosti, na primer. Imati svoj stil i biti drugačiji je jedno, a biti drugačiji/a tako što ćeš se polaviti negde polu go/la je nešto sasvim, sasvim drugo.

Baci se na prelistavanje modnih magazina. Ne moraš da bacaš brdo para na garederobu, nađi neku dobru šnajderku ili još bolje, ako si avanturista (što osobe sa stilom često jesu), probaj da nešto napraviš sam/a. Otkačenu kapu, vez na pantalonama i slično. Ako znaš da šiješ, granica zaista nema.

Posmatraj dobro i proučavaj sve one ljude iz svoje okoline čiji izgled ceniš. Momci, ne mislimo da proučavate neku plavušu „made in Silicon Valley“, jer vam se njen izgled dopada, već nekog od onih tipova na koje padaju devojke iz celog komšiluka i šire 🙂 Ne treba da kradete njihove fore i da vežbate onaj njihov „zdravo-mala“ osmeh, već da analizirate i da shvatite po čemu je taj neko toliko različit i poseban. Možda on ne trpi pravila, možda se bori za ono što je ispravno, svira nešto, predstavlja „slobodnog“ umetnika ili bilo šta tome slično. Isto važi i za devojke. Dobro obratite pažnju na one devojke u super hipi krpicama, koje ne obraćaju ni najmanju pažnju na nove trendove, a ipak privlače svačiju pažnju gde god da se pojave.

Put do stila je put do sebe. Čitaj, razvijaj svoje talente, trudi se da uspeš i na mentalnom planu, pa će i promena „spolja“ doći spontano. Bitno je da ne odustaneš.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.