U trendu

Saveti za letnji izgled (1)

Veliki broj devojaka voli da se doteruje i da im izgled bude u trendu, a u toku leta zna se šta je moderno – potpuno letnji imidž. Pored toga, leto može doneti neke probleme vašoj koži i kosi, pa i na to valja obratiti pažnju. Zato, bez daljeg zadržavanja, evo nekih predloga za zdrav i potpuno letnji izgled.

Kosa: ukoliko volite da provodite vreme na bazenu, nauživaćete se, ali vam hlor iz bazenske vode može prilično oštetiti kosu (dešavale su se i promene boje farbane kose, pa je plava kosa dobijala zelenkastu nijansu). Da biste izbegle horor na sopstvenoj glavi (ovo važi i za momke – i njima hlor može da ošteti kosu), preporučujemo vam da pre odlaska na bazen na kosu nanesete neki regenerator koji se ne ispira, to bi trebalo da je koliko-toliko zaštiti. Što se frizure tiče, mnogim devojkama se dopada kosa koja izgleda kao da ceo dan provode surfujući na talasima. Za ovakav izgled nije neophodno da ste ceo dan na plaži – dovoljno je da kosu blago naprskate lakom za kosu ili gelom, a onda je izgužvate prstima. A šta po vrućini? Zna se – konjski rep je najpraktičniji.

Još nešto: ako želite da vam kosa dodatno posvetli na suncu, pre odlaska na sunčanje naprskajte je sokom od limuna. Ne bi bilo loše ni da u toku leta zaboravite na fen i pustite kosu da se suši prirodnim putem – to će joj prijati i ojačati je.

Preplanuo izgled je hit svakog leta, ali provesti dovoljno vremena sunčajući se da biste takav izgled dobile jednostavno nije zdravo. Bolje je (da i ne spominjemo koliko je brže) da takav izgled postignete odmah – šminkom. Tu vam u pomoć priskače bronzano rumenilo, a može i bronzani puder u prahu koji ćete blago naneti na nos, obraze, čelo i bradu.

Naravno, ne treba zaboraviti na čišćenje lica – leti vam se koža obilno znoji, pa je redovno čišćenje neophodno. Potrebno je i da često koristite piling kako biste odstranile odumrle ćelije i osvežile kožu lica. Ovo se odnosi i na usne; postoje posebni pilinzi za kožu usana (i to s različitim simpatičnim ukusima, tako da nemate utisak da gutate sapun ili kremu za lice) i u toku leta su prilično korisni ako želite da vam usne ostanu nežne i meke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.