U trendu

Savladati probleme u ljubavnoj vezi (1)

Bilo bi lepo kada bi ljubavne veze bile bez problema – da ste zaljubljeni jedno u drugo, srećni zajedno, uživate, i to bude to. Međutim, problema, manjih ili većih, uvek bude, što ne znači kraj veze, ali jeste potrebno znati kako da izađete na kraj s nesuglasicama i teškoćama.
Zašto, o, zašto ne može da bude bez problema? Zato što ne postoje dve istovetne osobe (a i da postoje, u vezi bi umrle od dosade), što automatski znači da će u vezi postojati dva kompleta mišljenja, verovanja i sistema vrednosti. To treba uskladiti. Zapravo, još je i komplikovanije od toga, jer i vi i vaš dečko ili devojka imate porodicu i prijatelje, i ako vaša veza postane iole ozbiljna, i oni se tu nešto pitaju, jer voljena osoba ulazi i u njihove živote, baš kao što i vi ulazite u živote porodice i prijatelja voljene osobe. Sve to treba nekako uskladiti, da ljudi mogu međusobno da se koliko-toliko slože i koegzistiraju bez previše sukoba. Ne zvuči jednostavno, zar ne?
Veoma važno za uspeh veze jeste da nađete vreme – kako samo za sebe tako i za vezu. Ako vam se čini da nešto škripi u vezi, nemojte to samo „gurati pod tepih“ u nadi da će proći samo od sebe, ne ako vam ozbiljno smeta. Umesto toga prvo sami dobro razmislite o problemu i o tome kako mislite da bi mogao da se reši a da oboje budete zadovoljni, a zatim odaberite vreme kada ćete moći da budete neuznemiravani s dečkom ili devojkom i kažite im do čega ste došli.
Jednom kad do razgovora dođe, budite jasni. Ne komplikujte u objašnjavanju, budite iskreni i svoje misli izrazite na miran način – tako su veće šanse da se ne posvađate. Redovni razgovori ove vrste pomoći će vam da problemi ne narastu do nečega što se više ne može rešiti, kao i da rešite već postojeće nesuglasice.
Nekada ipak dođe do svađe – to nije ni kraj sveta a ni kraj veze. Ako se to desi, potrudite se da svađa bude fer – neka se radi o problemu koji sada imate, nemojte iznositi detalje iz prošlosti koji bi trebalo da su razrešeni i oprošteni. Držite se teme, kažite to što imate i u svakom trenutku budite svesni šta ste voljni da prihvatite, a šta ne.
Sutra pročitajte šta kada se radi o nečemu što niste voljni da prihvatite, kao i šta niko ne bi trebalo da prihvati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.