Seks i laži (1)

„Ja sam devica“, „Kondom je suviše mali“, „Zašto ne vodimo ljubav kad znaš da te volim?“ Zvuči li poznato? Vrlo je verovatno da ste dosad čuli bar jednu od ovih rečenica. Ili ste vi jedna od onih osoba koje su iskoristile te male laži kako bi partnera ubedile da učini nešto?

Svi se služe sitnim lažima u vezi, reći ćete. To je tačno. Ipak, male laži vode do velikih laži; poput onih velikih i neoprostivih laži – i male laži mogu ugroziti vašu vezu.

Sitne laži

    Laž br. 1: „Ja sam devica“

Laži o nevinosti bivaju izgovorene često, iz raznih razloga. Da biste prevarili prijatelje, roditelje, čak i dečka ili devojku, recimo. Devojke izgovore tu laž da ne bi dospele na loš glas, možda da bi sadašnji dečko osetio da je poseban. Sa druge strane, momci često lažu i poriču svoju nevinost, čak i kada nisu imali seksualne odnose. Dakle, najčešći motiv za izgovaranje ove laži jesu izraženi dvostruki standardi kad je devičanstvo u pitanju – devojke koje imaju odnose su lake, a momci koji nisu vodili ljubav su šonje. Naravno, ni jedno ni drugo nije tačno, ali ovi stereotipi pritiskaju mnoge tinejdžere, te su ovakve laži vrlo rasprostranjene.

    Laž br. 2: „Kondom je preuzak“

Sve vam je poznato – kondomi se prilagođavaju različitim veličinama, ali momci koriste ovaj izgovor kako bi izbegli upotrebu prezervativa. Treba li da vam govorimo nešto više o tome? Ni za živu glavu nemojte progutati ovu laž.

    Laž br. 3: „Naravno da je to bio orgazam“

Devojke često „foliraju“ orgazam da ne bi povredile svoje mladiće. Međutim, ako žena laže, njen partner ne može ni da pretpostavi da je u njihovom odnosu nešto loše. Izbor je na vama: možete nastaviti da lažete (i konstantno propuštati orgazam) ili otvoreno progovoriti o tome. Istina je da mnoge devojke imaju problema s postizanjem orgazma. Ključ je u komunikaciji sa partnerom. Jedino vam on može pomoći da prevaziđete taj problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.