Slatkiši za vašu ljubav

Slatkiše vole skoro svi – kolače, palačinke, čokoladice, torte, bombone, sladoled… Mada ih, naravno, nećete nuditi nekome ko iz zdravstvenih razloga ne sme da ih konsumira, može da bude lepo ako ih ponudite dragim osobama – recimo, svom dečku ili svojoj devojci.
To važi i za situacije kada su vaš dečko ili devojka bolesni. Jeste, zdravije je ako im donesete voće (govorimo o situaciji kada smeju da primaju posete kad su bolesni), i to je, takođe, dobra ideja, ukoliko vole voće – mnogi, recimo, vole mandarine, i još će im od oljuštenih mandarina lepo zamirisati soba. Ali, neće im upropastiti zdravlje ni ako im donesete malo slatkiša, a svakako će ih jako obradovati, popraviti im raspoloženje i na taj način im pomoći da brže ozdrave.
Još je i lepše ako im odnesete kolač koji ste sami ispekli. Može i neki sasvim jednostavan; verujte, voljena osoba se neće buniti niti će vam zameriti i ako vam u spremanju kolača pomognu mama, tata, sestra, brat, baka, deka (ne mislimo baš svi oni istovremeno). Tu je super to što ste se potrudili da sami pripremite nešto lepo za voljenu osobu – takav gest uvek znači.
Da ne bude zabune, ne kažemo da voljeno osobu treba "kljukati" slatkišima – uravnotežena ishrana, u kojoj ima svih grupa namirnica, uz dosta voća, povrća i žitarica, svakako je mnogo zdravija varijanta nego da za doručak, ručak, večeru i nekoliko užina jedete torte – ionako bi vam se tada smučile. Ali, lep, mirisan kolač koji ćete sami (kao što smo rekli, može i uz pomoć iskusnijih) ispeći i pokloniti voljenoj osobi sigurno će je jako obradovati, a njen osmeh i oduševljenje će svakako prijati i vama.
Naravno, ne postoji pravilo koje bi vam zabranilo da taj lepi kolač podelite i zajedno pojedete – sve što je lepo još je i lepše kad se podeli s nekim koga volite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.