U trendu

Šminka od jutra do večeri

Želite da ste našminkane od ujutro do uveče – a svesne ste da šminka u školi ne treba da bude ista kao i večernja šminka, kao i da i jedna i druga treba da se razlikuju od šminke koju ćete imati kad izađete s dečkom. Uz sve to, ne želite da se šminkate tri puta dnevno za tri različite prilike. Da li je to izvodljivo? Jeste – evo i kako.
Prvo je na redu šminka za školu. Tu zaista ne treba preterivati (mala tajna: ako se intenzivno našminkate za školu, izgledaćete kao klinka koja je tek počela da se šminka i nema osećaj za meru). Dakle, šta vam je za školu potrebno? Iskren odgovor: veoma malo. Tek koliko da blago nagovestite da niste od onih koji se nikad ne šminkaju. U prevodu, to znači da su vam maskara (ne preterujte s količinom) i bezbojni sjaj za usne (ni ovde ne preterujte s količinom, da ne biste izgledale kao da ste se prejele bureka) sasvim dovoljni. Ovakva šminka odgovara svakom licu.
Nakon škole, treba se videti s dečkom ili simpatijom – tu je već dozvoljeno malo više šminke. Ipak, ne sme da je bude previše – simpatija treba da vidi vas, šminka treba samo da blago istakne ono što već postoji. Ponovo predlažemo nešto što odgovara svakoj devojci – malo masne metalikroze senke (metalik nijanse su u trendu) – boje koju ćete razmazati po kapku i unutrašnjem delu oka, kao i rumenilo nežne boje kajsije. Podrazumeva se da su maskara i bezbojni sjaj za usne i dalje tu.
Uveče izlazite u diskoteku – tu je već dozvoljena nešto jača šminka. Na ono što ste već stavile dodajte tečni ajlajner (dovoljna je jedna linija duž trepavica). Na usne možete naneti, preko bezbojnog sjaja, roze sjaj sa svetlucavim česticama. U principu, pravilo je da ako ističete oči, ne ističete usne, ili ćete delovati prenapadno, ali pošto na očima imate diskretnu roze senku, roze sjaj za usne neće biti previše. Lepo se provedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.