U trendu

Šon Koneri poziva da se pomogne Pragu

Šon Koneri, koji je svetsku slavu stekao ulogom tajnog agenta Džejmsa Bonda, od juna boravi u Pragu, gde se snima triler „The League of Extraoridinary Gentlemen“ („Liga izuzetnih džentlmena“) u režiji Stivena Noringtona (Stephen Norrington)

Britanski glumac Šon Koneri (Sean Connery), koji snima film u Pragu, uputio je apel za međunarodnu pomoć glavnom gradu Češke, teško pogođenom poplavom. „Reč je o katastrofi svetskih dimenzija i svi bismo morali da pružimo pomoć“, rekao je Koneri koji je u četvrtak razgovarao sa nekoliko čeških novinara. On je takođe rekao da je spreman da sarađuje sa češkim sineastima koji nameravaju da snime dokumentarni film o posledicama poplave. Koneri je predložio da taj film bude besplatno ustupljen stranim televizijama, kako bi se svetska javnost podstakla da pomogne.

Britnaski glumac bio je među onima koji su početkom nedelje evakuisani iz hotela u blizini Karlovog mosta. „Nivo reke je rastao vrlo dramatično pred mojim očima i ubrzo se pretvorio u katastrofu“, ispričao je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.