U trendu

Šta gledati? „Fantastična četvorka“

Škola je ponovo počela, što vas najverovatnije i nije baš obradovalo (mada, s druge strane, lepo je ponovo videti staro društvo). Ipak, to što opet imate školske obaveze ne znači da ništa sem obaveza ne postoji u vašem životu – izlasci s društvom su i dalje tu. Ukoliko tražite neki film koji bi mogao da bude dobar izbor za kompletnu ekipu, bez obzira na to da li su u ekipi samo dečaci, samo devojke ili je mešana, predlažemo vam „Fantastičnu četvorku“.

Za one koji još nisu čuli o čemu se radi u ovom filmu, evo kratkog opisa. Grupa naučnika na eksperimentalnoj svemirskoj stanici, zajedno sa svojim finansijerom, biva pogođena neobičnim kosmičkim zracima. Nakon povratka na Zemlju, otkrivaju da su kosmički zraci izmenili njihov DNK i da je svako od njih dobio sposobnosti u skladu sa svojom ličnošću. Rid Ričardson, koji postaje gospodin Fantastični, može da po volji izdužuje svoje udove; Sju Storm može da postane nevidljiva i da upravlja poljem sile, tako štiteći ili napadajući – predvidljivo, dobija nadimak Nevidljiva devojka; njen mlađi brat Džon, koji dobija nadimak Čovek baklja, može da kontroliše vatru i da leti, dok Ridov saradnik, Ben, dobija kameno telo i veliku snagu, a Džon ga u šali naziva Stvar i ime ostaje.

Četvorka istovremeno uči da živi s izmenama koje su doživeli i intenzivno traga za načinom da se vrati u pređašnje, normalno stanje – s izuzetkom Džona, kome se nove sposobnosti izuzetno dopadaju. Ono što ne znaju je da je i Viktor fon Dum, vlasnik eksperimentalne svemirske stanice i finansijer zlosrećne ekspedicije, pogođen tim istim kosmičkim zracima i da je dobio ono što je oduvek želeo – ogromnu moć. Dok se četvorka trudi da svoje sposobnosti upotrebi za dobro, Fon Dum, koji postaje doktor Dum, uopšte se ne zamara razmišljanjem o etici, već novostečene sposobnosti koristi isključivo radi lične koristi i radi osvete, nimalo ne hajući koliko će ljudi pri tom nastradati. Četvorka mora da mu se suprotstavi, što nije nimalo lak zadatak…

„Fantastična četvorka“ je veoma zabavan film – uglavnom zbog likova koji se konstantno međusobno prepucavaju. Akcije ima sasvim dovoljno, uz neizbežan uvod da bi se objasnilo kako je došlo do moći glavnih junaka (ukoliko bude nastavka, tu će verovatno biti znatno više akcije). Likovi su zabavni, specijalni efekti, za divno čudo, u službi radnje, a ne sami sebi svrha, što kao rezultat daje vizuelno veoma atraktivan film koji nije nepotrebno ugušen kompjuterskom animacijom.

Sve u svemu, „Fantastična četvorka“ je solidan film-za-uz-kokice i odlična zabava za celu ekipu. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.