Šta kad svaki dan viđate bivšeg?

Raskid, u bilo kojim okolnostima, boli. Ko god da je raskinuo. Uvek je potrebno neko vreme, duže ili kraće, za oporavak. Može prilično da pomogne ako osobu s kojom ste raskinuli neko vreme uopšte ne viđate. Jeste, može da vam nedostaje, možete veoma jako želeti da je vidite, ali brže ćete se oporaviti ako je ne viđate. Međutim, šta kada to nije moguće? Šta kada se radi o osobi iz vaše škole, odeljenja, komšiluka – o osobi za koju ne možete da izbegnete a da je ne vidite ama baš svaki dan?
To je zaista neprijatna i bolna situacija. Pomalo nalik na situaciju kada se posečete, a onda svaki dan otvarate ranu i ne dopuštate joj da zaraste, s tim što u ovom slučaju niste vi ta koja otvara ranu – jednostavno, bivšeg dečka ili devojku ne možete da izbegnete, osim ako primenite drastične mere kao što su selidba, promena škole ili višenedeljno foliranje bolesti. Kako onda "preživeti" takvu situaciju? Šta učiniti?
U ovakvoj situaciji pomaže samo "kuliranje" (folirate da ste "kul", naravno). Ne smete bivšem dečku ili devojci pokazati koliko vam je teško što ih svaki dan viđate, koliko vas njihovo prisustvo izluđuje. Nema veze da li bi vas zbog vaših osećanja zezali ili bi, naprotiv, nežnim rečima pokušavali da vas uteše – u oba slučaja samo ćete se još lošije osećati i još sporije oporavljati.
Dalje, koliko god je to moguće, potrudite se da bivšeg dečka ili devojku ne viđate kad ste sami; uvek budite u društvu svojih drugarica ili prijatelja. Oni će vas u tome sigurno podržati. Kad god su vaši bivši dečko ili bivša devojka u blizini, potrudite se da s društvom pričate o nečemu zanimljivom (film koji ste zajedno gledali, razmena tračeva, komentarisanje sinoćne utakmice…), tako da bivšeg ili bivšu jedva da i primetite. Na taj način manje ćete misliti na bivšu ljubav, pa će vas i manje boleti. S vremenom, ma koliko vam se to sada činilo neverovatno, u potpunosti će prestati da vas boli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.