Stariji dečko

Momci u vašoj školi su ili drugari, ili dosadni balavci sa kojima ne možete ni da razgovarate, a kamoli da se zaljubite u njih! Spazili ste fenomenalnog dečka, međutim, problem je u tome što je on dosta stariji od vas. Šta sada?
Budite vrlo obazrivi ako ste se zainteresovali za starijeg dečka. Razlika koju smete sebi da dopustite je maksimalno do pet godina. Ne mislimo da su stariji po pravilu zli vuci, a vi zalutala Crvenkapa. Jednostavno, razlika od deset godina je prevelika u tinejdžerskom dobu. Sigurno je da nemate ni približna interesovanja, možda ni iste motive. Oni znaju da devojke vole starije momke, možda vašu vezu doživljavaju kao nešto neozbiljno, kao prolaznu avanturu, dok čekaju onu pravu ljubav.
Ne trudite se da izgledate starije nego što zaista jeste. Ne samo što ćete se sa takvom maskom osećati nesigurno, jer nećete umeti da se snađete u situacijama koje su prirodne za nekoliko godina starije devojke, već će izgledati i poprilično sumnjivo što se družite sa devojkama koje ne izgledaju kao vi. On će sve to vrlo brzo provaliti. Budite vrlo diskretni. Ne koristite ga u reklamne svrhe. Previše priče i hvale pred prijateljicama može ga oterati od vas. Prvo, pomisliće da ste ga odabrali samo da biste se dokazali. Drugo, moguće je da ni on nije previše opušten pošto izlazi sa mnogo mlađom devojkom.
Jednostavno, budite potpuno prirodni. Ne ponašajte se kao da ste najzrelija i najmudrija devojka na svetu, već polako razvijajte vaše poznanstvo – neka vas upozna baš takve kakvi ste. Poslužite se malim trikovima: posmatrajte ga, raspitajte se pomalo i otkrijte njegove afinitete. A onda se pripremite – sport, muzika, određeni filmovi… saznajte ponešto o onome što voli i pokažite mu da imate ista interesovanja.
Ma koliko bili zadivljeni takvim dečkom, morate zadržati određenu dozu samostalnosti. Najgore će biti ako pomisli da vam treba neko ko će donositi odluke u vaše ime i biti bebisiter. Suprotstavite mu se ponekad, iznenadite ga poznavanjem tema netipičnih za vaš uzrast, preuzimajte inicijativu. Bez obzira na razliku u godinama, neka vidi da se, sve u svemu, sasvim dobro snalazite i sami.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.