U trendu

Svaka simpatija isto izgleda

Nije nikakva retkost da se večito zaljubljujete u slične osobe, ili da vam se večito dopadaju slične osobe, one koje su "vaš tip", ili čak koje liče jedna na drugu "kao jaje jajetu". To nije samo po sebi loše, ali ako ispadne da vam veze s takvim osobama ne uspevaju, moguće je da bi trebalo da pružite šansu i drugačijima.
Dok ste mladi i nemate baš neko iskustvo s vezama, potpuno je normalno da ni sami ne znate s kakvom biste tačno osobom hteli da budete. Imate neku neodređenu predstavu, recimo, slatke su vam plavuše, pa obraćate pažnju samo na njih, ili vam se sviđaju momci s dugom kosom, i onda drugima i ne dajete šansu. Međutim, to što vam se neki detalj ili neki zbir detalja, najčešće povezanih s izgledom, sviđa na prvi pogled, ne govori ništa o tome kako biste se s tom osobom slagali kao s ličnošću, a to je ono što je bitno u vezi. Možda i nađete neku plavušu, dugokosog momka, metalca, repera, šta god, s kime se super slažete, samo što to zapravo neće imati nešto mnogo veze s njihovom kosom ili muzičkim ukusom. Neko bi se pobunio oko muzičkog ukusa, pa to bi vam već bilo zajedničko interesovanje – ali potrebno je više od jednog zajedničkog interesovanja da se veza održi, i to što se nekome dopada ista muzika kao vama uopšte ne mora da znači da će vam se taj neko dopasti kao osoba.
Nekad se desi i da se u nekog jako zaljubite. Ljubav vam ne bude uzvraćena, rešite da nastavite dalje sa svojim životom i ne pravite dramu oko toga – ionako ne možete nikog naterati da se zaljubi u vas – ali svaka sledeća osoba koja vas iole zainteresuje prilično podseća na vašu nesuđenu ljubav. S nekima od njih možda i imate vezu, s nekima u roku od dva minuta otkrijete da jednostavno nemate o čemu da pričate, ali u najvećem broju slučajeva, ničeg tu stvarno dugotrajnog ne bude, brzo vas prođe volja da budete s tim osobama. Jer, ipak, niko od njih nije ona osoba u koju ste se prvobitno zaljubili – a ni veza s tom osobom vam nije uspela, ili je nije ni bilo.
Zaključak? Ako primetite da se stalno "lepite" za slične osobe (fizički slične, slične po ovom ili onom detalju, slične po ponašanju – recimo, sviđaju vam se "loši momci"), i da vam veza s njima nikada ne uspe ili je ne bude, pokušajte da sebi makar na neko vreme "zabranite" da flertujete i izlazite s takvim osobama, i namerno pokušajte nešto s nekim ko se baš razlikuje (naravno, i taj neko treba da vam se bar na neki način sviđa). Vremenom, otkrićete šta je ono što vam stvarno znači u vezi, a šta su detalji koji vam se sviđaju ako su tu, ali, zapravo, sasvim lepo možete i bez njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.