U trendu

Svakog dana seks?

Čvrsto utemeljena pravila o tome kako prava ljubav treba da izgleda ne postoje, ali bi mnogi voleli da pokažu kako znaju puno o ljubavi, pa i kakva su pravila prave ljubavi. Zbog toga kruže mnogobrojne priče o tome koje su osobine "one prave" veze, a jedna od njih je da morate imati seks svakog dana.
A šta ako nemate odnose svaki dan, ako ih, recimo, imate jednom nedeljno (ili, verovatnije, nekad ih imate tri dana zaredom, pa nedelju dana ništa, pa…)? Onda se može desiti da drugarica kojoj to ispričate grakne na vas nešto u stilu: "Šta, pa vi ne vodite ljubav svaki dan?" Osetite se kao da radite nešto pogrešno.
Ukoliko ste se nekada našli u ovakvoj situaciji, nemate razlog za strah. Ne grešite ni u čemu, ili bar to što nemate svakodnevne seksualne odnose nije greška. Seks nije antibiotik pa da mora da se konsumira u pravilnim vremenskim razmacima. Pored toga, ni priča o tome da je uobičajeno u vezi voditi ljubav svaki dan nije tačna. U proseku, parovi vode ljubav dvaput nedeljno.
Šta konkretno za vas znači ova brojka? Apsolutno ništa. To je samo brojka. Koliko često ćeti vi i vaš dečko ili devojka voditi ljubav zavisi samo od vas dvoje, od vaših želja i potreba. Ukoliko vam oboma odgovara da vodite ljubav svakog dana, tako ćete i raditi. Ako više volite da to radite jednom nedeljno, učinićete tako – i bićete zadovoljni i s vašom vezom će sve biti u redu.
Jedini problem koji može nastati u vezi s učestalošću seksualnih odnosa jeste to da vaš dečko ili devojka žele da vode ljubav češće ili ređe nego vi. Šta onda? Onda iskreno porazgovarate o tome i kažete jedno drugom šta biste voleli. Nađete neki kompromis – uglavnom taj kompromis bude da vodite ljubav nešto češće nego što bi jedno želelo i nešto ređe nego što bi želelo ono drugo.
Da li ovakav kompromis znači da ćete zapravo oboje biti nezadovoljni? Ne, jer u vezi nije sve u seksu, mnogo više je u ljubavi i nežnosti. To što činite nešto za šta znate da je bitno voljenoj osobi trebalo bi da bude sasvim dovoljno da otkloni nezadovoljstvo što nije baš sve po vašem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.