Ta izluđujuća pesma!

Skoro svakom se nekad desi da čuje neku pesmu, i ta pesma mu onda celog dana, ili čak nekoliko dana, ne izlazi iz glave. To i nije tako loše ako vam se pesma sviđa, ali ume da bude izluđujuće ako vam se ne sviđa, ili ako je u pitanju stvar grupe koju ne možete da smislite.
Kad čujete neku "zaraznu" stvar koja vam se dopada, i onda vam se po ceo dan ta pesma vrti u glavi, ili to traje nekoliko dana, uglavnom se ne osećate loše. To je kao da imate neku svoju privatnu muziku, i to još muziku koja vas oduševljava, koju onda slušate ponovo i ponovo – ne treba vam kompjuter, muzički stub, MP3 plejer, imate to u sopstvenoj glavi.
Međutim, dešava se i da neka pesma grupe koju ne podnosite, ili ne podnosite tu njihovu pesmu, bude "zarazna". I, jednom kada je čujete, ne možete nikako da je izbacite iz glave. To je stvarno iritirajuće, kao da vas je neko prisilo da stalno iznova slušate muziku kakva vam se uopšte ne sviđa, koju prezirete, koja vas užasno nervira – a to se dešava u vašoj sopstvenoj glavi, ne možete nikako da pobegnete od toga, nema načina da sebi nekako skinete glavu dok to ne prođe a kasnije je vratite na mesto.
Šta tad? Moguće rešenje jeste da se setite neke podjednako "zarazne" stvari koja vam se dopada. Onda, ako tu stvar imate snimljenu, pustite je sebi; ako je nemate snimljenu, prisetite se kako tačno zvuči, kako tačno ide. Postupak ponovite onoliko puta koliko bude potrebno da umesto onoga što vas nervira u glavi imate pesmu koja vam se dopada.
Ovaj postupak neće uvek upaliti, nekada je pesma koja vas nervira "zaraznija" od bilo koje koja vam se sviđa, a nekad vam se u glavi napravi uvrnuta mešavina te dve pesme (što može da nervira, a može i da bude zabavno). Tada vam ne preostaje ništa drugo nego da nekako istrpite dok vam ta iritirajuća pesma ne iščili iz glave. Ali, postupak koji smo naveli nekada stvarno pomogne, tako da vredi probati – nemate šta da izgubite, ili ostajete na manje-više istom pa čekate da prođe, ili rešavate problem i još uživate u omiljenoj stvari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.