Trikovi za savršen izgled zvezda (1)

Sigurno vam se već mnogo puta desilo da vidite fotografiju ili poster neke od svojih omiljenih zvezda i da pomislite kako oni savršeno izgledaju. Potpuno savršeno: bez ikakve mrljice na licu, sa savršenim nogama, savršenim stomakom, vitki, zategnuti… Kao da su neka vanzemaljska bića, a ne ljudi! Tada se može desiti i da vas uhvati depresija, jer – kako da vi ikada izgledate toliko savršeno? Da budemo iskreni, i ne možete tako da izgledate. Ako vam je za utehu, ni te zvezde ne izgledaju tako. U čemu je trik?

Trik je u Fotošopu, to jest kompjuterskom retuširanju fotografija. Time se zaista mogu postići čuda; tako je, recimo, Kira Najtli (inače poznata po tome što ima male grudi i neće da ugradi silikone) na posterima za filmove „Pirati sa Kariba“ i „Kralj Artur“ dobila bujno poprsje, Madona na slikama nikad nema bore na licu (a po godinama nije daleko od vaših baka), Britni Spirs je na omotu za svoj najnoviji CD dobila tanje noge, zategnut stomak i podignute grudi…

Ukoliko vas zanima šta sve može da se kompjuterski dotera na jednoj fotografiji, odgovor je: praktično sve. Sa lica mogu da se uklone sve nepravilnosti (bubuljice, crvenilo, mladeži, ožiljci, bore, podočnjaci…), usnama i obrazima može da se doda boja da budu rumeniji, zubi i beonjače mogu da se izbele (izbeljivanjem beonjača postiže se jasniji pogled). Moguće je promeniti i boju očiju, kao i ujednačiti i potamniti ili posvetliti ten. Kosi se mogu dodati pramenovi tako da deluje bujnije, a oni nemogući pramičci koji uprkos svem trudu nastavljaju da štrče se sasvim jednostavno uklanjaju. Moguće je i promeniti boju kose u bilo koju željenu nijansu, kao i sakriti izrastak na farbanoj kosi.

Sa vrata se, kao i sa lica, mogu ukloniti sve nepravilnosti, kao i bore, pa tako i dame u odmaklim godinama mogu dobiti mladalački vrat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.