Vilinska princeza: Liv Tajler

Devojčice i devojke misle da je slatka. Dečaci i muškarci je opisuju u superlativima. Nedavno ste je gledali kao vilovnjačku princezu Aruenu u trećem nastavku filma „Gospodar prstenova“, a često je viđate i na reklami za novi parfem čuvene kuće „Živanši“ – „Very irresistible“. Naravno, znate o kome se radi: Liv Tajler.

Liv Tajler je počela kao manekenka, uz majčinu pomoć (majka joj je nekad čuvena manekenka, Bebe Buel – mada je njen otac, Stiv Tajler, frontmen grupe „Aerosmith“, ipak daleko čuveniji), i to sa samo 14 godina (pa, kad je ona mogla, što ne biste i vi probale, ako vas to privlači). Ipak, veću popularnost počela je da stiče u spotovima svog oca (na primer, „Crazy“), zajedno sa Ališom Silverstoun. Nakon toga, snimila je dosta filmova u malim, nezavisnim produkcijama.

Prvu zaista poznatu ulogu ostvarila je u Bertolučijevom filmu „Ukradena lepota“. To nije naročito čudno; Liv Tajler tvrdi da filmove bira po osećaju, zato što joj se sviđa scenario ili zato što bi volela da sarađuje sa nekim rediteljem – a to sve ne znači nužno i bioskopski hit. Liv dalje tvrdi da nipošto ne bi želela da igra u filmu samo zbog novca, jer ionako najlakše zarađuje radeći ono što joj se sviđa.

Naravno, ipak ju je najviše proslavila uloga Aruene u „Gospodaru prstenova“, kao i to što je nasledila legendarnu Odri Hepbern kao „Živanšijevo“ lice. Na žalost mnogih muškaraca, Liv Tajler se nedavno udala – srećnik je Rejston Langdon, nekadašnji član rok benda „Spejshog“.

Uprkos svoj slavi koju je stekla, Liv Tajler tvrdi da je to nije mnogo izmenilo. To potvrđuju podaci da nema telohranitelje i da se ne vozi blindiranim kolima. Kaže da voli da radi normalne stvari, kao i da ne brine o svojoj težini, koja često ume da varira. Profesionalna manekenka koja ne brine o svojoj težini? Da joj poverujemo…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.