Za glamurozan izgled

Za neke žurke i izlaske sasvim je dovoljno malo ili nimalo šminke – prirodan izgled nikada sasvim ne izlazi iz mode. Međutim, nekada devojka želi da izgleda zaista glamurozno, pa nije loše znati nekoliko trikova za postizanje takvog izgleda.

Ono što mnogi ne znaju ili zaborave jeste da šminka mnogo bolje prijanja uz hidriranu kožu. Šta to znači za vas? Ništa previše komplikovano – samo da bi trebalo da omogućite sebi 15 minuta relaksacije pre šminkanja i da tokom tih 15 minuta na licu držite hidratantnu masku (ima ih koje su već upakovane za pojedinačnu upotrebu, pa su veoma jednostavne za korišćenje).

Više vam je dosadila crna ili smeđa maskara, svi to nose, a ne znate šta biste još mogle da upotrebite? Zvučaće neobično, ali probajte maskaru boje burgundca. Za ovo nije bitno koja vam je boja očiju – ova maskara će ih u svakom slučaju fantastično istaći, a dovoljno je tamna da ne bi izgledala prenapadno.

Često se dešava da jedna nijansa rumenila deluje dosadno. U redu, lepo ste našminkane, ali ništa se tu ne ističe. Nije loše koristiti dve nijanse rumenila, istog tona, jedna za nijansu tamnija od druge. Svetlijom nijansom istaknite jagodice, a tamniju nanesite na obraze, izgledaće prirodno osenčeni.

Nemate vremena za kompletnu šminku? Usne se lakše šminkaju nego oči. Zato nije loša „fora“ da na njih nanesete malo jači karmin, a na oči samo stavite maskaru, umesto senka, ajlajner i maskara kombinacije (ili, još više vremenski zahtevne varijante, kombinacije dve ili više senki, plus ajlajner, plus maskara).

U suštini, sitni trikovi, ali će doprineti tome da maksimalno zablistate i da izgledate zaista glamurozno (mala napomena: opisani trikovi nisu za školu, samo za večernje izlaske). Uživajte u zabavi!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.