Za lepo oblikovane ruke

Dečake koji se bave nekom fizičkom aktivnošću skoro nikad nije potrebno ubeđivati da rade vežbe za ruke – i sami će dizati tegove kako bi ojačali mišiće. S devojkama je obrnuta situacija: čak i kada je devojka rešena da ide u teretanu i tamo intenzivno vežba, najčešće će izbegavati vežbe za ruke smatrajući da joj one nisu potrebne, jer želi da smanji bokove i zadnjicu, zategne ih, kao i noge… Sve njene vežbe biće usmerene na donji deo tela, jer smatra da će, kad taj deo dovede u red, lepše izgledati, a tu je i sitna stavka da su joj vežbe za ruke prilično naporne jer devojke u principu u tom delu baš i nemaju razvijene mišiće. Međutim, ovakav pristup je pogrešan, i to iz više razloga.

Kao jedno, nema nikakvog razloga da i devojka nema razvijene ruke. Mislite da to nije ženstveno? Nije tako – pogledajte Andželinu Džoli. Ne kažemo da bicepsi treba da vam budu onakvi kakve ima Švarceneger, ali malo mišića na rukama sigurno vam neće škoditi – ni vašem zdravlju, jer je za telo ipak najzdravije da bude ravnomerno razvijeno, a ni vašem izgledu.

Naime, najlepše telo je ono koje je skladno razvijeno. Ako su vam ruke tanušne i slabačke, to će automatski skrenuti pažnju na vaše kukove, a i vaš struk delovaće šire. Ruke s nešto malo mišića na njima (recimo, onoliko koliko ih ima Andželina Džoli ili nešto manje) dovešće vašu figuru u sklad: struk će vam automatski delovati tanje, a celo telo lepše oblikovano. Da i ne spominjemo da će vam vežbe za ruke ojačati i mišiće oko grudi, pa će i one lepše izgledati.

Kako oblikovati ruke? Jedan dobar metod je akvabik ili akvarobik (aerobik u vodi). Zbog otpora vode mišići ruku će vam se jako lepo oblikovati, a neće vam biti previše naporno. Ako vas ta vrsta brčkanja ne privlači, možete probati jogu ili tenis. Veliki broj vežbi na časovima joge usmeren je na izduživanje i oblikovanje ruku, a tenis, stoni tenis i badminton jačaju mišiće ruku. Izaberite neki od ovih sportova i već za nekoliko meseci primetićete da vam celo telo deluje bolje oblikovano, da imate više kondicije i manje se zamarate, i da se, ukupno uzev, osećate mnogo bolje. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.