U trendu

Zaljubljeni u rođaka

Nije uopšte nemoguće zaljubiti se u osobu u koju definitivno ne bi trebalo da se zaljubite, a još manje da s njom budete u vezi. Jedna od posebno nezgodnih varijanti jeste ako se zaljubite u nekoga s kime ste u bliskom srodstvu.
Neki bi se možda zapitali zar je uopšte moguće zaljubiti se u bliskog srodnika, kad smo svi od detinjstva učeni da je ljubavna veza s bliskim srodnicima jednostavno loša i da to ne sme da se radi (kasnije saznamo i neke od razloga za to, kao što je to da bi brak s nekim s kim ste u bliskom srodstvu bio protivzakonit, da bi vaša deca mogla da budu deformisana i da bi vas sredina najverovatnije odbacila kao neku vrstu nakaza). Jeste, moguće je zaljubiti se u srodnika, čak i vrlo bliskog, naročito ako niste zajedno odrastali, imali ste malo međusobnog kontakta, i jedno drugo jednostavno ne doživljavate kao rođake. Takva ljubav je moguća i između, recimo, polubrata i polusestre – zamislite da sa 15 godina saznate da imate polubrata ili polusestru, pre niste ni znali da postoje, teško da ćete ih odmah posmatrati kao brata ili sestru i na taj način ih zavoleti (pod pretpostavkom da vam se dopadnu).
Šta ako vam se tako nešto desi? Treba li da osećate krivicu? Ne, jer ne birate vi u koga ćete se zaljubiti. Ljubav ne ide po "e ovaj je baš pogodan, ima u njega da se zaljubim" principu, srce bira koga ono hoće. Ništa vi tu niste krivi.
Međutim, morate biti obazrivi. Ne može jedan članak da vam naredi kako da se ponašate, ali bi bilo dobro da budete svesni koliko bi veza s takvom osobom bila problematična, na koliko biste negativnih reakcija i osude okoline naišli (mnogo, uključujući vašu sopstvenu porodicu, koja bi vam vezu skoro sigurno zabranila), a ako bi ta veza potrajala, po zakonu ne biste mogli da se venčate, i bilo bi krajnje rizično da imate decu, ma koliko se vas dvoje voleli.
Šta onda? Šta ako jako mnogo volite tog srodnika, jako ste zaljubljeni, ne možete da zamislite da ipak, uprkos svemu, ne budete u vezi? Pokušajte, ipak, da se suzdržite. Biće vam potrebno da odbolujete to, naravno, tu potencijalnu vezu koja bi imala krajnje problematičnu budućnost (ako bi imala ikakvu budućnost). Moglo bi da bude od koristi da razmislite o tome šta vam se to toliko dopalo kod te osobe, pa da kasnije potražite nekog sličnog po osobinama, a s kime niste u srodstvu – tada bi bilo mnogo verovatnije da ćete imati srećnu vezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.