U trendu

Drže je i u novčaniku: Ova biljka može da vam promeni život, donosi sreću i blagostanje

Još su rimski sveštenici koristili ruzmarin kao tamjan u svim verskim ceremonijama, a decenijama unazad se koristi kao zaštita od negativne i zle energije koju neko pokuša da unese u vaš dom.

Dakle, od davnina je poznato da se ova biljka koristi kao neka vrsta amajlije. Veruje se da ukoliko u kuću unesete ruzmarin, sa njim unosite i blagostanje.

U 9. veku Karlo Veliki insistirao je da ova biljka raste u njegovim kraljevskim vrtovima, jer je verovao u njegova magična svojstava. Iz ovih razloga je zaslužio naziv magična biljka:

– Veruje se da ruzmarin privlači novac i blagostanje u dom, zato ga svaki dom mora imati. Takođe ga možete nositi i u novčaniku.

– Okačite nekoliko ruzmarina iznad ulaznih vrata kako biste zaštitili kuću od provalnika i sprečili da negativna energija uđe. Veruje se da on služi kao neka vrsta amajlije, pa će svakim dom koji ga ima na ovom mestu biti zaštićen od zla.

Ruzmarin je efikasan za poboljšanje memorije i u te svrhe se koristi u vidu eteričnog ulja.

Njegov miris povoljno utiče na nervne ćelije, pa je odličan i za opuštanje. Iz tog razloga se koristi i kod meditiranja.

Ruzmarin je povezan sa plodnošću, pa se preporučuje da nekoliko grančica držite pored kreveta u kojem spavate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)