U trendu

Najefikasniji način da očistite peglu: Uz ovaj trik sijaće novim sjajem, 2 sastojka su vam dovoljna

Odgovor na pitanje kako očistiti peglu trebalo bi da bude očigledan ali većina i dalje svesno ili nesvesno ignoriše postojanje problema sve dok pegla u potpunosti ne izgubi funkciju i bude zrela za zamenu.

Trošak popravke ili zamene pegle nije i jedino o čemu treba razmišljati. Pegla sa zalihama kamenca na grejnoj ploči može oštetiti odeću i tkaninu, ostaviti na njima mrlje ili fleke, ili jednostavno ne biti u stanju da ih potpuno ispegla.

Osim kamenca, čest problem su i ostaci zagorele tkanine i druge nečistoće koje se hvataju na pegli. Sve one čine peglanje napornijim, umanjuju efikasnost i funkcionalnost pegle i skraćuju joj životni vek.

Uz ovaj trik kako očistiti peglu primetićete trenutnu razliku. Vaša pegla sijaće novim sjajem i povratiće osobine kakve je nekada imala.

Sastojci:

  • supena kašika sode bikarbone
  • dve supene kašike vode
  • malo jabukovog sirćeta

Postupak:

U činijici pomešajte sodu bikarbonu i vodu tako da dobijete gušću pastu, pa je nanesite na ploču pegle, ostavite da odstoji nekoliko minuta i potom dobro prebrišite krpom natopljenom mlakom vodom.

Staru četkicu za zube spustite u malo vinskog sirćeta, pa energično istrljajte površinu pegle.

Na kraju, sipajte vodu u dozer pegle i uključite opciju za ispuštanje pare, pa peglu stavite na neki stari peškir ili krpu i pritiskajte dugmence za izbacivanje vodene pare nekoliko minuta. Kad isključite peglu iz struje, ostavite je da se ohladi i izglancajte pek-papirom ili alu-folijom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar