U trendu

Nećete nikad da bacite limunovu koru kad vidite za šta sve može da se iskoristi, a koliko tek uštedi novca

Kada iscede osvežavajući limunov sok, ljudi najčešće bace koru u kantu, i ne znajući da ona može da bude iskorišćena na mnogo načina

Limun je, pored sode bikarbone i sirćeta, odlično prirodno sredstvo za održavanje higijene u domaćinstvu – efikasan je, bezbedan i obezbeđuje prijatan miris.

Ima najmanje 4 načina za korišćenje limunove kore:

1. Skidanje kamenca

Sipajte vodu u posudu sa koje želite da skinete nagomilani kamenac i dodajte limunovu koru. Kuvajte 15 do 20 minuta na laganoj vatri.

Posle otkuvavanja posuda će biti čista, a cela kuća će mirisati na limun.

2. Osveživač kuće

Koru limuna kuvajte u 100 mililitara vode na laganoj vatri 15 do 30 minuta. Po želji, u vodu možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja ili začine kao što su anis ili cimet.

Procedite dobijenu tečnost, sipajte je u bocu sa raspršivačem, pa isprskajte svaku prostoriju u domu.

3. Čišćenje daske za seckanje

Pomešajte kašičicu sode bikarbone sa malo limunovog soka. Dobijenu smesu nanesite na dasku i dobro istrljajte limunovom korom.

Na sličan način možete da očistite i druge drvene površine u domu.

4. Sprej za dezinfekciju

U šerpu sipajte 2 čaše destilovane vode, pa joj dodajte limunovu koru i desetak kapi eteričnog ulja sa antibakterisjkim delovanjem. Stavite poklopac i ostavite da voda sa limunovom korom i eteričnim uljem odstoji nekoliko sati, a zatim procedite dobijenu tečnost i sipajte je u bocu sa raspršivačem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar