U trendu

Oslobodite se bede i nesreće: Izbacite OVE stvari iz kuhinje

Ako želite život pun uspeha, zdravlja, izobilja i sreće po drevnoj mudrosti ovako uredite ovaj kutak u vašem domu. Veruje se da feng šui, drevna kineska veština življenja i uređenja prostora, može da unese balans i mir u naš život. Proverite kako morate da uredite kuhinju prema pravilima te veštine ako želite život pun uspeha, zdravlja, izobilja i sreće.

1. Izbacite iz kuhinje nepotrebne stvari

Rešite se svega što nikada ne koristite. Staro posuđe ili plastične činije i pokvareni kuhinjski aparati na vrhu su liste stvari koje stvaraju nered u kuhinji, a uzročno-posledično i nered u vašem životu. Iz frižidera uvek bacite namirnice kojima je istekao rok trajanja.

2. Očistite šporet

Upravo on sadrži energiju prosperiteta i zato uvek mora biti čist, ali i da radi pravilno.

3. Oslobodite prostor na frižideru

Magneti, razglednice, leci od dostave, liste stvari koje morate da uradite – nered na frižideru i svaki pogled na njega stvara previše stimulacije zbog koje se osećate rastreseno. Zbog toga posežete za hranom u frižideru čak i kada niste gladni. Skinite s frižidera sve ili ostavite samo par inspirativnih citata, a liste obaveza prebacite na unutrašnjost vrata kuhinjskih elemenata.

4. “Sakrijte” kantu za smeće

Ne držite je otvorenu i nemojte je smeštati unutar vidnog polja, nego po mogućnosti ispod sudopere, u unutrašnjosti elementa. Otvorena kanta priziva nered i “smeće” u vaš život.

5. Napunite činiju za voće

Ona simbolizuje uspeh i obilje, a držite je na očišćenom stolu ili bilo kojoj čistoj kuhinjskoj površini.

6. Pronađite mesta za biljke

Teglice sa začinima, cveće ili bilo koje druge biljke po vašoj želji dobrodošale su kuhinjski dodatak jer unose pozitivnu energiju u vašu svakodnevicu.

7. Ne izbegavajte boje

Što više boja, to bolje. Baš kao i biljke, boje su zadužene za unošenje i zadržavanje pozitivne energije u kuhinji, ali i u vašem životu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)