U trendu

Ružne ogrebotine vam kvare prozore? Rešite ih se jednostavno uz pomoć samo jedne stvari

Prozori su važan deo vašeg doma. Pomažu da se poboljša ventilacija prostorije, dopuštaju prirodnom svetlu i vazduhu da uđu u vaš dom i služe kao vaš lični ‘portal’ u spoljni svet. Međutim, s vremenom mogu početi da se na njima javljaju nesavršenosti poput malih ogrebotina, koje kvare površinu prozora i utiču na jasnoću i prozirnost stakla, piše House Digest.

Za ove površinske ogrebotine krivci mogu biti vaš krzneni prijatelj, revna deca, majka prirode ili samo neka istrošenost. Dakle, ako sledeći put kad čistite prozore primetite sitne ogrebotine na staklu, popravite ih pre nego što se prodube i izazovu nepopravljivu štetu. Srećom, tajna za popravljanje tako malih ogrebotina na vašim prozorima već je prisutna u vašem kupatilu: pasta za zube.

Čišćenje pastom za zube ne oduzima mnogo vremena i učiniće čuda na malim ogrebotinama na vašim prozorima. Ali, upamtite – delotvorna je samo na manjim ogrebotinama. Iako će vaša tuba paste za zube učiniti da one manje magično nestanu, neće imati previše uticaja na velike ogrebotine.

Pre nego počnete, očistite prozor sredstvom za čišćenje stakla i obrišite ga čistom krpom. Kada je gotovo, ostavite da se suši na vazduhu nekoliko minuta. Sada prikupite dve stvari koje su vam potrebne da popravite male ogrebotine na vašem prozoru: tubu paste za zube bez gela i pigmenta (po mogućnosti one sa sodom bikarbonom) kako biste iskoristili njena neabrazivna svojstva i čistu krpu od mikrovlakana.

Stavite malo paste za zube na krpu i trljajte je o staklo malim, kružnim pokretima. Iako morate malo pritisnuti kako biste uklonili ogrebotinu, pazite da ne pritisnete previše. Nastavite tako da trljate od 30 sekundi do jednog minuta. Nakon toga, vlažnom krpom obrišite ostatke paste za zube, a zatim površinu stakla pređite suvom krpom. Na kraju proverite da li je mala ogrebotina na prozoru još vidljiva, prenosi Večernji list. Ako jeste, ponavljajte postupak dok ne nestane. A u slučaju da ovaj trik s pastom za zube nije efikasan na vašim prozorima, kontaktirajte profesionalce.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar