U trendu

Sulud trik za čišćenje kauča oduševio mnoge, ali ekspertkinja upozorava: ‘Ne bih ovo preporučila’

Tiktokerka po imenu Karla otkrila je trik uz pomoć kog ona čisti svoj kauč, fotelje, sofe i ostali tapecirani nameštaj bez previše muke, parnog čistača ili drugih specijalizovanih alata. Naravno, čišćenje uvek možete platiti profesionalcima, ali Karla se kune da je dovoljno jednom mesečno prebrisati tkaninu ovim rastvorom kako bi uklonili svu prljavštinu s nje.

@charlascleaninghacks

🌸Dishwasher tablet/ Let’s get rid of all the stains & dirt on my sofa 🌸 #cleaning #clean #cleaningtips #charlascleaninghack #charlascleaning #charlascleaninghome #charlascleaninghacks #charlashome #fyp #sofa #diswasher #cleaning #livingroom

♬ Down On Me – Jeremih

Postupak koji savetuje krajnje je jednostavan  – otopite tabletu za mašinsko pranje posuđa u toploj vodi, nakvasite tim rastvorom peškir, ocedite ga kako ne biste previše nakvasili tkaninu kauča i time istrljate nameštaj. Kako bi trljanje bilo lakše i temeljnije, peškir možete obmotati preko manjeg poklopca. Naravno,  kao i kod svih sredstava za čišćenje, bilo kupovnih ili onih iz sopstvene radinosti, uvek je dobro isprobati ih na manje vidljivom delu nameštaja.

Tablete nisu predviđene da dolaze u dodir s kožom

„Imam jedno dete, i ovo radim jednom mesečno“, kaže u videu. Mnogi od njenih 42 hiljada fanova oduševljeni su trikom, a pohvale svakako zaslužuje i veština kojom to radi s impresivno dugim noktima.

Ipak, u komentarima je bilo onih koji upozoravaju da ova metoda nije najbolja, pre svega jer bi agresivna jedinjenja iz tablete za pranje sudova mogli da iziritiraju kožu. „Profesionalno čistim domaćinstva i ne bih ovo savetovala. Sredstva za čišćenje uvek ostavljaju trag i štete tkanini, toga se ne možete rešiti.“

Drugi tiktokeri za temeljnije čišćenje kauča savetuju lagano ga navlažiti (uz pomoć flašice s rasprašivačem) i posuti sodom bikarbonom i potom, kad se sve osuši, usisati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar