Forbsova lista najbogatijih žena

Američki poslovni magazin „Forbs“ objavio je drugu po redu godišnju listu najbogatijih žena SAD koje su same stekle bogatsvo, a devet žena koje je uredništvo izabralo za naslovnu stranu ima ukupno 9,7 milijardi dolara.

Foto: Beta

Foto: Beta

Među ženama istaknutim na zajedničkoj fotografiji ubedljivo najbogatija je najstarija članica ove elitne grupe Dajan Hendriks (69), koja je sa suprugom Kenetom 1982. osnovala kompaniju „Ej-Bi-Si saplaj“ koja se brzo razvila.

Nakon što joj je muž umro 2007, uspela je da odbije pokušaje preuzimanje kompanije i danas raspolaže bogatstvom od 4,9 milijardi dolara, što joj je donelo i prvo mesto na ukupnoj listi, ispred TV voditeljke Opre Vinfri, sa 3,1 milijardom dolara.

Najmlađa na naslovnici je 32-godišnja Sofija Amoruzo, koja je pre deset godina pokrenula modni brend „Nesti gal“ i sada ima 280 miliona dolara.

Ona je ujedno i jedina predstavnica mlađe generacije koja se nalazi na listi najbogatijih žena SAD koje su same stekle bogatsvo, a da ne dolazi iz industrije zabave.

Jedina mlađa od Amoruzove na ukupnoj listi je pevačica Tejlor Svift (26) koja sa bogatstvom od 250 miliona dolara drži 60. poziciju, a četiri mesta ispred nje je pevačica Bijonse koja raspolaže sa 265 miliona dolara.

Njihove starije koleginice Madona, Selin Dion i Barbra Strejsend su znatno bolje plasirane na 25, 37. i 38. mestu.

Šeril Sendberg i Marisa Majer, direktorke Fejsbuka i Jahua, nalaze se na 14. i 33. poziciji, a glumica Džesika Alba drži 42. mesto.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar