najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sakrijte ožiljke i modrice

Da ne uplašimo nekog naslovom: ne mislimo na sakrivanje posledica nečijeg napada ili maltretiranja (mada, ako baš hoćete, možete i to da sakrijete). Mislimo na kozmetičko prikrivanje starih ožiljaka, kao i modrica nastalih od toga kad se slučajno udarite (ili, za neke žene, prilično čestih „ma odakle mi sad pa ova modrica, ne sećam se da sam se negde udarila“ modrica), ili od „ljubavnih ugriza“. Dakle, kako ih prikriti?

Ako se radi o već spomenutom „ljubavnom ugrizu“, pomoći će vam korektor u kombinaciji žute i zelene boje. Nanesite ga preko najcrvenijeg dela, a onda preko njega nanesite svoj uobičajeni puder. Ako se radi o modrici, pomaže ista tehnika, samo korektor treba da bude u boji kajsije ili lososa, da bi se prikrio plavi podton.

Što se ožiljaka tiče, problem s njima je što su obično tamniji od ostatka kože, plus još često umeju i da se presijavaju. Da biste ih učinili manje vidljivim, potrebno je vreme. Počnite od redovne upotrebe kreme na bazi retinola – ona će s vremenom posvetliti tamni pigment.

Za sakrivanje ožiljaka koristan je mat korektor koji je za nijansu svetliji od boje vašeg tena. Četkica za nanošenje ovde je veoma korisna, zbog preciznosti. Nakon korektora – pogodile ste – ide puder, vaš uobičajeni. Prikrivanje ožiljka nije vreme za štedljivost na puderu; što se ožiljak manje sjaji, biće ga teže primetiti.

Naravno, možete se opredeliti i da vas jednostavno nije toliko briga da biste prikrivale modrice i/ili ožiljke; dobijanje modrica i ožiljaka je nešto što se svima može desiti, i ako vam posao ne zavisi od fizičkog izgleda, možete se jednostavno opustiti i ne razmišljati o takvim stvarima. Lepa žena ostaje lepa i uz poneku modricu ili ožiljak. Prijatna osoba koju vole ostaje takva bez obzira na sitnice kao što su ožiljci i modrice. Međutim, ako želite da ih prikrijete, sada znate i kako.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike