Za bujniji izgled kose

Bujna i raskošna kosa je san većine žena. Nije ni čudo; lepa kosa je jedan od atributa ženstvenosti. Neke žene imaju zaista veličanstvenu „grivu“, dok neke muku muče sa tankom i slabom kosom. Ipak, čak i ako vam kosa nije onako bujna kao što biste to želele, nema mesta očajavanju – evo nekih trikova kako da vaša kosa izgleda bujnije i raskošnije.

Vaša kosa „beživotno“ pada na vaša ramena – zaista deprimirajući prizor. Kako postupate s kosom? Ako razdeljak izvlačite uvek na istom mestu, vaša kosa će postepeno izgubiti „držanje“. Bolje je da povremeno promenite mesto razdeljka, ili da izvučete cik-cak razdeljak koji će podići kosu u samom korenu.

Joj, stalno briga o oblikovanju frizure, a tako biste volele da se odmorite od toga, a da vam kosa i dalje izgleda bujno, naravno. U ovakvoj situaciji možete neko vreme da nosite mini-val – tako će vaša kosa imati veći volumen.

Konačno je došlo vreme za podnevnu pauzu. Super! Usput se pogledate u ogledalu. Joj! Frizura vam je u potpunosti izgubila prvobitan oblik. Grozno. Ne očajavajte! Tu vam može pomoći lak za kosu koji povećava volumen. Nanesite ga na sam koren kose, tako će vam frizura biti postojana.

Pramenovi: veoma su trendi, a uz to unose živost u boju kose. Pored toga, boja na kosi čini površinu vlasi hrapavom, što olakšava oblikovanje frizure.

Volite gel ili vosak za kosu, jer vam pomažu u dobijanju uredne frizure? Pažljivo; previše gela ili voska mogu kosu učiniti teškom. Kosa će vam izgledati bujnije ako upotrebite malo pene za uvećanje volumena – nanesite je na češalj, pa njime prođite kroz vlažnu kosu. Zatim kosu prebacite unapred i sušite je gužvajući je prstima, od vrhova do korena.

Još jedan trik za bujniji izgled kose: kosu izdelite na pramenove koje ćete obuhvatiti šnalicama, a onda je isprskajte većom količinom laka i dobro je osušite fenom. Kada se kosa ohladi, uklonite šnalice i raščešljajte je prstima. Samo, oprez: ovu taktiku ne bi trebalo previše često primenjivati, inače ćete isušiti i oštetiti kosu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.