U trendu

Za glatko telo

Svaka žena voli da joj je telo glatko. Neće svaka i uraditi nešto povodom toga – nemali broj žena, pretrpan obavezama, nema energije da se i time bavi – ali, ako im je telo glatko, sigurno će uživati u tom prijatnom osećaju. Ne samo što je veoma prijatan osećaj kada pređete rukom preko svoje nežne i svilenkaste kože već se i osećate lepšom i privlačnijom. Ako želite da poradite na tome da vam telo bude "ispolirano", evo na šta treba da obratite pažnju, to jest, šta umeju da budu problematične zone.
Dekolte: po toplom vremenu svakako ćete ga više pokazivati nego u zimskim danima (ne govorimo sad o "bezobrazno" dubokom dekolteu). Lep dekolte nikada ne izlazi iz mode, ali je neophodno da bude zaista lep – treba da bude porcelanski savršen nastavak vašeg lica. Tu će vam pomoći blagi piling dva puta nedeljno, kao i redovna nega hidratantnom kremom.
Ramena: o njihovoj nezi se ne razmišlja mnogo, a u toku leta ih često pokazujemo. Setite se koliki pritisak vaša ramena trpe od tašni, pa im priuštite negu koja će im omogućiti da se od toga oporave; recimo, piling, a zatim masaža hranljivom kremom (neka za totalnu negu).
Leđa: ukoliko želite da ih otkrijete, moraju da izgledaju savršeno (dobro, ne bukvalno savršeno, ali negovano svakako). Problem s leđima je što na njima u bilo kojem životnom dobu mogu da se pojave akne, zato bi dobro bilo da ih redovno čistite. Hidratantna krema, kao i krema s visokim zaštitnim faktorom (za zaštitu od sunca) se podrazumevaju.
Pete: one su uvek problem. Koliko god da negujete stopala, pošto ih koristite za hodanje i pošto su prilično opterećena, njihova koža dosta trpi. Zato ih ne smete zapuštati – posle pilinga ili tretmana kamenom, obavezno ih svako veče namažite kremom za omekšavanje.
Laktovi i kolena: klasična "grublja" mesta. Laktove ćete svakako pokazivati, a ako prihvatite ovogodišnji povratak šortseva u modu, i kolena. Za njihovu negu nema neke velike mudrosti: redovan piling i hidratacija uradiće posao.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike