Za nezaboravno leto (1)

Leto! Godišnji odmor! Ura! Svake godine jedva dočekate ovaj period i svoj voljeni, teškom mukom zasluženi odmor. Možda volite da sve isplanirate unapred, a možda i ne. Tek, odmor retko ispadne baš onakav kakav ste očekivale. Što je najgore, ne desi se retko da tek kada se vratite kući, uz nov i sveže popunjen foto-album i uz nove „trofeje“ sa letovanja, shvatite da je moglo i drugačije da bude, da ste mogli više da vidite, da kupite, da doživite, da uživate, da volite… Ipak, eto, niste.
Ima li tome leka? Može li se to preduprediti? Na vašu radost: može! Pokazalo se, naime, da velika većina nas ima neku svoju uobičajenu varijantu godišnjeg odmora – varijantu od koje ne odstupa, i to se ponavlja iz godine u godinu. U zavisnosti od toga koja je vaša uobičajena varijanta, daćemo vam predloge šta biste mogli da isprobate, a što bi vas prijatno osvežilo.
Pravi ste lovac – po radnjama: nema veze kud ste otputovali: na more, na planinu, u neku od poznatih metropola, vama su glavne sve radnje i radnjice koje tamo možete da nađete. U svakoj ćete se ispričati sa ljubaznom prodavačicom, u svakoj ćete kupiti poneku sitnicu koja vam nije zaista neophodna (što ojadi i vašeg partnera, koga vodite da vam nosi „trofeje“ i vaš novčanik), a najlepše vam je kad se vratite kući i prijateljicama (istomišljenicama, razume se) pokažete sve te nove stvarčice uz opštu ciku i veselje (i mračne poglede partnera).
Predlog za vas: krenite na put sa sasvim malo para i nemojte nositi čekove ni kreditne kartice. Držite se dalje od radnji. Pored toga što ćete uštedeti novac (za nešto što vam je zaista potrebno, umesto gomile sitnica koje će vam posle služiti samo da sa njih brišete prašinu), prilično ćete obradovati partnera – a imaćete i više vremena da ga provedete samo s njim.
Vi ste u baš zgodnoj poziciji – imate rođake na selu ili (ura!) moru. To vam finansijski puno pomaže, a i na odmoru ćete imati domaću kuhinju i porodičnu atmosferu. Istina, moraćete i da pripomognete u kuvanju, da otrpite radoznala rođačka ispitivanja, da se trudite da ne remetite previše navike svojih domaćina, da se prilagođavate… Ukratko: ispadne da je vaš odmor isti kao i vaša svakodnevica, samo na drugom mestu.
Savet za vas: nemojte ići rođacima! Idite nekud drugde, makar to bilo i na kraće vreme – tako ćete zaista promeniti ambijent, ugoditi sebi i imati slobodu da nikom ništa ne remetite i da nikom ne polažete račune za ono što radite.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike