najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bivši reprezentativci i selektori traže izbore u Rukometnom savezu

Bivši rukometni reprezentativci i selektori, od kojih su neki osvajali medalje na velikim takmičenjima, pokrenuli su inicijativu za promene u Rukometnom savezu Srbije (RSS) i hitno raspisivanje vanrednih izbora.

“Povodom loših rezultata u poslednjih nekoliko godina, veoma nejasne strategije rukometnog sporta kao i konfuzne koncepcije funkcionisanja Saveza, tražimo promene. Odmah! Pozivamo sve rukometne radnike, sadašnje i bivše sportiste da daju podršku ovoj inicijativi”, navodi se u današnjem saopštenju.

“Inicijativa je apel članovima Skupštine RSS-a, u čijim se rukama nalazi sudbina našeg sporta, da hitno raspišu vanredne izbore”, ističe se.

Grupa je pozvala rukometnu javnost da pomogne predlozima i idejama, “kako bi se zajedničkim snagama uspešno izašlo iz teške situacije u kojoj se nalazi rukomet”.

“Potpis i podrška inicijativi nije podrška nijednom kandidatu niti nekoj političkoj opciji već zahtev za početak promena, za razmatranje novih ideja i drugačijih mišljenja. Posle raspisivanja vanrednih izbora svi rukometni radnici mogu da predlažu ideje za unapređenje rada i da ponude svoja rešenja za napredak rukometnog sporta u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Inicijativu su, između ostalih, podržali bivši reprezentativci Ratko Nikolić, Dragana Pešić Belojević, Dragan Škrbić, Branko Kokir, Tanja Medved, Nedeljko Jovanović, Ivan Lapčević, Milena Delić, Žikica Jovanović, Branka Jovanović, Zlata Paplacko i Nenad Peruničić.

Takođe, tu su i bivši selektori Veselin Vujović, Jovica Cvetković, Vuk Roganović i Ljubomir Obradović.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike