U trendu

Bliži se kraj sveta, zemlja će se okrenuti od Sunca: Jezivo proročanstvo Baba Vange

Dogodiće se kraj sveta. Zemlja će se okrenuti od Sunca. Led će se pojaviti. Životinje će umreti, najavila je čuvena proročica Baba Vanga u jednom od poslednjih intervjua prije smrti 1996. godine.

Slepa bugarska proročica većini je ostala nerazjašnjeni fenomen te i danas traju rasprave ko je zapravo bila? Tokom života su je optuživali da je špijunka, neki uzdizali do statusa svetice, a treći je upoređivali s najvećim vidovnjakom ikad – pa je nazivali Nostradamus u suknji.

Pojavile su se ispovesti kako je najpoznatija proročica na ovim prostorima predvidela zlokobnu pošast koja ubija, a uz pojavu korone i rat u Ukrajini, Vangamanija se ponovno aktualizovala. Neki veruju, mnogi raspravljaju, a treći ismejavaju. Činjenica je da su od davnina vladari i kraljevi tražili pomoć vidovnjaka ili proroka. Od kad je svet, ljudi su želeli da znaj šta im nosi budućnost.

Treća svetska kataklizma je neizbežna

Svetske sile u konstantnoj su borbi za potpunom prevlašću. Treća svetska kataklizma zaista je neizbježna, govorila je. Iz dana u dan produbljuju se verske, klasne, ideološke razlike, a netolerancija je nezaustavljiva.

S obzirom na verodostojnost kojom je ukazala na sukob kojim je počeo Drugi svetski rat, najava velikog rata 2010. godine, a koja se pripisuje Vangi, na noge je podignula celi svet.

‘Kad opasni umovi dođu u posed moći i razarajućeg oružja, rat postaje neminovan . Svet će se jedva suzdržati od globalnog međusobnog sukoba svih zemalja…’

Svi su očekivali apokalipsu, baš kao što i dalje očekuju i ostvarenje Nostradamusovog predviđanja o tridesetogodišnjem ratu.

Iako se nije dogodio konkretni sukob koji bi nazvali Trećim svetskim ratom, gledajući na svakodnevne događaje globalne prirode u poslednjoj deceniji – zaista se čini kao treća kataklizma.

Za taj je rat Vanga prorekla da će u stvari i početi kao lokalni sukob, koji će kasnije prerasti u širi, u kome će se koristiti prvo klasično, a zatim i nuklearno i hemijsko oružje.

Iako decidirano ne spominje Treći svetski rat, govori o sekundama koje bi mogle da uzrokuju veliki sukob, o sveprisutnoj napetosti, o tenzijama koje mogu svaki trenutak da eksplodiraju.

Vanga o Rusiji i Putinu

Nešto kasnije, ‘80-ih godina, Baba Vanga je rekla da svijet svjedoči sudbonosnim događajima.

– Dva najveća vladara sveta pružiće jedan drugom ruku – rekla je tad, a oni koji tumače njena predviđanja, ispunjenje proročanstva vide u kraju Hladnog rata posredstvom Mihaela Gorbačova i Ronalda Regana. Ali bugarska proročica tad je nagovestila da mir u svetu neće biti postignut dok ne dođe “osmi”. Mnogi smatraju da se “osmi” odnosi na osmog velikog Vladimira.

A osmi ruski Vladimir je upravo Putin. Sovjetski Savez će se, neki dalje tumače proročanstvo, obnoviti već u prvoj četvrti 21. veka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)