U trendu

Dermatolozi tvrde da ova tri dela tela najčešće ne peremo kako treba

Doktorka dermatologije Lindzi Zubritski- poznata kao Dermguru na društvenim mrežama – na TikToku je podelila video u kom otkriva koje delove tela „definitivno ne čistimo dovoljno“.

Upozorila je da zanemarivanje može dovesti do perutanja kože i nakupljanja prljavštine i bakterija što u nekim slučajevima može dovesti do ozbiljnih infekcija.

@dermguru

Think twice next time you take a shower #showertok #skintips #hygienetips #dermguru #staph #mrsa #skininfection #folliculitis #dermexplains#greenscreen

♬ Quirky – Oleg Kirilkov

Lindzi je najpre napomenula da područje iza ušiju definitivno ne peremo dovoljno. Rekla je da ako protrljate prstom iza jednog „i primetite miris na njemu ili osetite nešto, trebalo bi više da perete to područje“. Takođe je navela da je „super uobičajeno“ da vam se iza ušiju ljušti koža i nakuplja perut.

Još jedno često zaboravljeno mesto je vaš pupak, nastavlja dermatolog.

„Ovo je uobičajeno područje za sakupljanje znoja i nakupina prljavštine“, objasnila je, „U stvari, ako ga ne čistite dovoljno, imaćete toliko prljavštine unutra da ćete razviti kamen na pupku“.

Poznat i kao omfalolit, ovo je tvrd predmet nalik kamenu koji se formira unutar vašeg pupka nakon što se tamo zarobe prljavština, masna kosa i mrtve ćelije kože.

„Konačno, definitivno ne čistite dovoljno nokte“, rekla je.

Objasnila je da kada se tuširate, zaista morate ući ispod noktiju četkom za ribanje da biste se rešili prljavštine i naslaga.

Healthline takođe preporučuje korišćenje deterdženta za sudove kako biste se rešili ulja ispod, kao i mekanu krpu za pranje ili štapić za zanoktice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar