“Hoćemo hotelsku sobu, uz obavezan internet…”

Pre samo desetak godina, besplatan Internet u hotelima je bio retkost, ali koliko su nam danas važne društvene mreže pokazuje podatak da četvrtina turista ne odseda u hotelima u kojima nema Wi-Fi.

Više nije bitna blizina plaže, pogled sa balkona hotelske sobe, niti bilo šta slično – 45 odsto turista kaže da im je pristup besplatnom Internetu važniji od svega toga! Na listi prioriteta prilikom traženja hotelskog smeštaja, Wi-Fi je na visokom drugom mestu, i to jedino ako turisti mogu besplatno da dobiju bolju sobu od one koju bi inače bukirali.

Trećina turista u studiji koju je sproveo lanac hotela Roomzzz, kaže da je šifra za Internet prvo što pitaju hotelsko osoblje, čak i pre nego što se prijave u sobu.

Kao razlog za to što im je pristup Internetu toliko važan, navode da se u suprotnom osećaju “odsečeni od sveta”, 61 odsto kaže da im je dosadno bez Interneta, jedan od desetoro ispitanih turista priznaje da ih hvata panika ukoliko ne mogu da se “nakače” na Wi-Fi.

Verovali ili ne, neki su toliko opsednuti Internetom da kažu ukoliko bi se prijavili u hotel u kojem Wi-Fi ne bi dobro radio, tražili bi novčanu nadoknadu.

Takođe, oni koji putuju sa decom kažu da je pristup Internetu u hotelu izuzetno važan – za 52 odsto roditelja to je, kako kažu, potreba.

Istine radi, nisu svi turisti “zaraženi” ludilom za Internetom – deset odsto njih kaže da bi im laknulo ukoliko u hotelskoj sobi ne bi imali pristup Internetu, prenose mediji.

Ostavite komentar