U trendu

Nakon šestog sina otac se požalio da žena „nije u stanju da mu podari ćerku“: Svi su ga ismejali jer – kriv je on sam

Nedavno su korisnici na društvenim mrežama osudili i ismejali oca šestorice sinova koji se požalio na suprugu koja, kako kaže, ‘nikako nije u stanju da mu rodi toliko željenu ćerku’. Naime to je muškarac, nedugo nakon rođenja svog šestog sina, napisao u WhatsUp poruci svom bratu, a njihovu je prepisku pročitala njegova supruga koju je zgrozilo ono što ne napisao o njoj i njihovoj deci. U potrazi za savetom, 29-godišnja majka šestoro je napisala na Redditu: “Uvek smo razgovarali o deci i oboje smo uvek govorili da želimo da imamo samo devojčice, ali završili smo sa čak šest dečaka starih osam, sedam, pet, tri, dve godine i mesec dana. Meni nikada nije bilo žao i oduvek mi je bitno samo da su zdravi, ali moj suprug očigledno ne misli tako…“

Pre mesec dana par je, kaže, dobio svoje šesto dete, a kada je rođen još jedan dečak, muškarac nije ni pokušao da sakrije svoje razočarenje. „Odlučili smo da pričekamo dok se dete rodi da saznamo pol, a kad se rodio sin moj muž se samo nasmejao. Znam da ga voli i on je fantastičan tata, ali očigledno je da je razočaran“, piše žena koja i dodaje da je morala da uzme suprugov laptop kada je dete bilo staro dve nedelje, i da je u njemu naišla na WhatsApp poruke. Ne mogavši da odoli, kaže, malo je ‘zavirila’ i pročitala razgovor između svog muža i njegovog brata.

“Napisao je kako je razočaran što nikako ne mogu da rodim ćerku i da voli našu decu, te da mu nije žao što ih ima, ali da još uvek sanja o ćerki i da ga rastužuje što je verovatno nikada nećemo imati. Takođe, rekao je kako ponekad razmišlja kako bi bilo da je ostao sa svojom bivšom devojkom koja trenutno ima tri devojčice; a iskreno, osećala sam se loše čitajući to. Ne mogu ništa da uradim da utičem na pol naše dece i užasno je znati da još uvek razmišlja o nekome s kim se nije ni čuo više od decenije”, napisala je.

Rekla je i da je odmah suočila muža s tim što je pročitala, a on joj se ispričao rekavši joj i da voli nju i njihovu djecu, te da nikako nije trebao spominjati svoju bivšu. “I dalje imam gorak osjećaj, kao da mi je sve što je rekao ostalo u glavi i mogu samo o tome razmišljati. Nisam to više spominjala jer mu ne želim dosađivati, no jako sam tužna i depresivna i nisam se prestala tako osjećati  otkad sam pročitala te poruke. Kako da ih zaboravim? Je li normalno što on razmišlja o tome kako bi bilo da je ostao s bivšom djevojkom?”, pitala je.

“On je kreten. Pol 100 posto određuje otac i to je bukvalno potpuno na njemu, nema nikakve veze s tobom”, napisao je jedan korisnik. “Čim sam pročitala naslov nasmejala sam se. Svi znaju da pol deteta određuje sperma oca i da se od majke nasleđuje X hromozom, dakle dečaci nisu ničija krivica, ali ako insistira na upiranju prstom, on je ‘kriv’”, složio se drugi.

“Vaš muž mora da uzme udžbenik biologije za osmi razred. Ženska jajašca nose X hromozom (od majke čiji su hromozomi XX), a spermatozoidi mogu imati X ili Y hromozom (od oca čiji su hromozomi X i Y). Ako je jajna ćelija oplođena spermatozoidom koji nosi hromozom X, nastaje devojčica, a ako je oplođena spermatozoidom koji nosi hromozom Y, dečak. Ako su vam sva deca dečaci, razlog je 100 posto u njemu, a nikako u vama. A izjava „nije u stanju da mi podari ćerku“ zvuči kao iz 17. veka. Deca nisu pokretna imovina i nisu u vlasništvu svojih očeva“, napisala je jedna žena u komentarima, preneo Mirror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар