U trendu

Ove upotrebljavane proizvode nemojte nikad da kupite, evo i zašto

Postoje predmeti poput stolova, stolica, fotografija i slika koji su više nego dostojni drugog, trećeg pa čak i četvrtog života, dok postoje i oni koje je najbolje da bacite nakon upotrebe.

Zato je dobro da znate koju vrstu robe je u redu da kupite polovnu, a koju je najbolje da kupite potpuno novu. Od iznošenih cipela do usisavača ovo je osam stvari koje nikada ne biste trebali da kupite korišćene.

1. Korišćeno posuđe

Opšte pravilo je da korišćene lonce i tiganje s izgrebanim površinama nikako nije dobro kupovati. Kada se izgrebu, štetni premazi i hemikalije (kao što je Teflon) mogu ispuštati u vazduh i hranu. Dakle, poštedite se trovanja i kupite nov tiganj.

2. Auto sedište

Znamo da potpuno novo auto sedište može biti skupo, ali u nekim slučajevima rizici povezani s korišćenim sedištima, ne vrede uštede novca. Ne samo da većina auto sedišta ima stvarni datum isteka korišćenja, delimice i zbog neprestanog poboljšanja sigurnosne tehnologije, ponekad je teško odrediti je li korišćeno sjedalo sedište ili ne – što može biti vrlo opasna prilika za uštedu par stotina dinara.

3. Dušeci

Jeftin dušek teško je da se pronađe pa ima smisla da vam se upotrebljeni čini kao dobra prilika. Međutim, kada uzmete u obzir koje sve odurne bube u korišćenom madracu žive – poput senica i grinja, da ne spominjemo mrtvu kožu i telesne tečnosti… Pretpostavljamo da ćete shvatiti da je puno bolje da ipak potražite novi u trgovini.

4. Šminka

Korišćenje kozmetičkih proizvoda, čak i kada dolazite od vaše sestre ili najboljeg prijatelja, nikada nije dobra ideja. Osim ako je pakovanje neotvoreno (a tu mislimo netaknuto). Ne podvrgavajte vašu kožu ulju, bakterijama i telesnim tečnostima drugih ljudi s prlavom korišćenom šminkom.

5. Iznošene cipele

Iako pronalaženje inače skupih cipela može biti primamljivo, postoji više od jednog razloga zbog kojeg biste trebali odustati od kupovine upotrebljavane obuće. Uz potencijalno nasleđivanje starih gljivica, znoja i bakterija, cipele se tokom vremena oblikuju prema jedinstvenim stopalima vlasnika, što znači da par koji je nošen može dugoročno aktivirati bol u stopalima i bol u leđima.

6. Kacige

Činjenica koja bi vas mogla iznenaditi o kacigama za bicikle jeste da je većina osmišljena da izdrži samo jedan veliki udarac. A budući da je gotovo nemoguće ustanoviti izvana, da li je kaciga oštećena iznutra, nema razloga da reskirate bezbednost za uštedu par evra.

7. Kupaći kostimi

Verovatno ne trebamo spominjati, ali kupaći kostim i donji veš nikako ne smete kupovati korišćeno. Ako uzmete u obzir da je bilo u direktnom kontaktu s prvim vlasnikom, pretpostavljamo da nećete biti zainteresirani za sticanje loših higijenskih problema drugih.

8. Usisavači

Usisavači takođe ulaze u grupu nepoželjnih korišćenih proizvoda. Potencijalne grinje, prašina i sekundarne bakterije koje dolaze s njim nisu vredne novaca koji ćete uštedeti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike