U trendu

Papa uporedio abortus sa nacističkim zločinima

Papa Franjo uporedio je pobačaj koji se obavlja u slučaju telesnog nedostatka ploda sa eugenikom „u belim rukavicama“ kakvu su praktikovali nacisti, osudivši postupak kojim se „uklanjaju nedužni kako bi moglo mirno da se živi“.

– Hteo sam da kažem da je postala moda, ili barem običaj, da se u prvim mesecima trudnoće rade analize kako bi se videlo da li je dete možda bolesno ili će se roditi sa nekim nedostatkom, a prvi izbor je rešiti se ploda – rekao je papa primajući u Vatikanu predstavnike porodičnih udruženja.

– U prošlom veku svi su bili zgroženi onim što su radili nacisti pazeći na čistoću rase. Danas činimo istu stvar u belim rukavicama – dodao je Sveti otac.

Papa Franjo se dalje zapitao: – Zašto više na ulici ne viđamo osobe patuljasog rasta? Zato što protokol mnogih lekara kaže: ‘Rodiće se s anomalijom, rešićemo ga se’ -.

Govoreći o porodici, Papa je primetio da se „danas govori o raznim vrstama porodica“.

– Da, istina je: Postoji samo jedna reč za porodicu, kažemo i porodica zvezda, životinjska porodica. Međutim, porodica, na slici Božjoj, gde su muško i žensko, samo je jedna jedina – dodao je.

– Porodica je lepa pustolovina i danas vidimo, kažem to teška srca, da se neretko o zasnivanju porodice, o braku, razmišlja kao da je reč o lutriji. Ako ide, ide, ako ne, brišemo sve i idemo ispočetka – požalio se Papa.

2 komentara
  1. Anonimni

    Konačno miudar papa. I jedan i drugi zločin imaju značajne sličnosti. Žrtve su potpuno nevine. Zločin je ideološki obojen tj. posledica mišljenja. U oba slučaja nema kajanja.

    1. Anonimni

      more mrš,bitange,što ne kaže daće crkva svakoj ženi stan.kola.platu da odgaja to dete a otac MORA da brine o njima.Mrš pedofili jedni

Napišite komentar