najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Potvrđeno: Mihajlović napušta Sampdoriju

Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović potvrdio je da napušta Sampdoriju.

Mihajlović je taj italijanski klub preuzeo u novembru 2013. godine i vodio ga do sedmog mesta na tabeli Serije A. Sampdorija i dalje ima šanse da stigne do učešća u Ligi Evropa, ukoliko Đenova ne dobije licencu Uefa.

„Dragi navijači Sampdorije, došao je najteži trenutak za mene, trenutak kada se opraštamo. Moja avantura se ovde završava… Preuzeo sam Sampdoriju 21. novembra 2013. godine kada je tim bio u dnu tabele i u krizi. Ostavljam klub na sedmom mestu. Ne znam da li će ući u Ligu Evropa, to sad zavisi od drugih. Pored plasmana, više sam ponosan na nešto drugo – ostavljam tim koji je sada pun samopouzdanja, hrabar i sposoban da se suprotstavi svakom protivniku, ostavljam grupu dobrih momaka i igrača koji su mnogo napredovali u ove dve godine“, naveo je Mihajlović u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

On je rekao da je ponosan na posao koji je uradio u poslednje dve godine i dodao da i navijači treba da budu ponosni na klub.

„Odlazim s osmehom. Postavio sam sebi cilj i ostvario sam ga. Sada se okrećem novim izazovima“, napisao je Mihajlović.

Mihajlović u saopštenju nije naveo gde će nastaviti karijeru, a mediji već nedeljama spekulišu da će na klupi Napolija zameniti Rafaela Benitesa. Mihajlović je u pismu zahvalio navijačima, upravi kluba i igračima na podršci.

„I na kraju, hvala i Đenovi koja me je dočekala kao da sam ovde rođen. Vratiću se na svoj stadion, ali nikad kao protivnik, jer je Đenova moj dom. Srećno i napred Sampdorija“, zaključio je Mihajlović.

Sampdorija je sezonu u Seriji A završila na sedmom mestu sa 56 bodova.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike