Potvrđeno: Mihajlović napušta Sampdoriju

Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović potvrdio je da napušta Sampdoriju.

Mihajlović je taj italijanski klub preuzeo u novembru 2013. godine i vodio ga do sedmog mesta na tabeli Serije A. Sampdorija i dalje ima šanse da stigne do učešća u Ligi Evropa, ukoliko Đenova ne dobije licencu Uefa.

Foto: Beta

Foto: Beta

„Dragi navijači Sampdorije, došao je najteži trenutak za mene, trenutak kada se opraštamo. Moja avantura se ovde završava… Preuzeo sam Sampdoriju 21. novembra 2013. godine kada je tim bio u dnu tabele i u krizi. Ostavljam klub na sedmom mestu. Ne znam da li će ući u Ligu Evropa, to sad zavisi od drugih. Pored plasmana, više sam ponosan na nešto drugo – ostavljam tim koji je sada pun samopouzdanja, hrabar i sposoban da se suprotstavi svakom protivniku, ostavljam grupu dobrih momaka i igrača koji su mnogo napredovali u ove dve godine“, naveo je Mihajlović u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

On je rekao da je ponosan na posao koji je uradio u poslednje dve godine i dodao da i navijači treba da budu ponosni na klub.

„Odlazim s osmehom. Postavio sam sebi cilj i ostvario sam ga. Sada se okrećem novim izazovima“, napisao je Mihajlović.

Mihajlović u saopštenju nije naveo gde će nastaviti karijeru, a mediji već nedeljama spekulišu da će na klupi Napolija zameniti Rafaela Benitesa. Mihajlović je u pismu zahvalio navijačima, upravi kluba i igračima na podršci.

„I na kraju, hvala i Đenovi koja me je dočekala kao da sam ovde rođen. Vratiću se na svoj stadion, ali nikad kao protivnik, jer je Đenova moj dom. Srećno i napred Sampdorija“, zaključio je Mihajlović.

Sampdorija je sezonu u Seriji A završila na sedmom mestu sa 56 bodova.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar