U trendu

Stotinama žena vratila samopouzdanje: Fitnes trener otkriva tri zlatna pravila za mršavljenje

Džena Rico je fitnes trener iz Džordžije. Zahvaljujući njenim fitnes savetima za mršavljenje, stekla je veliku popularnost na društvenim mrežama. Do svoje 27. godine uspela je da pomogne više od 300 žena da smršaju i oblikuju svoje telo, zbog čega je postala poznata.

Ovo su tri zlatna pravila koje preporučuje Rico.

Ne preterujte sa sportom

U procesu mršavljenja veoma je važan pokret koji radite, jer vam pomaže da sagorevate kalorije. Ako fitnes nije vaša šolja čaja, Džena Rico ima dobre vesti. Ona kaže da ne morate da provodite sate u teretani, ali vodite računa da svakodnevno vežbate najmanje 30 minuta. Da biste imali motivaciju da se pridržavate ovog pravila, dajte sebi nagradu na kraju nedelje, kao što je masaža ili nešto drugo što vam pričinjava zadovoljstvo, piše Mondo.

Pridržavajte se „pravila kašike“

Zdrava ishrana treba da vam bude prioritet u procesu mršavljenja, pa će vam povrće, salate i voće, koji su niskokalorični, pomoći da smršate i da duže ostanete siti. Ako ne volite sirovu hranu, umesto da menjate celu ishranu preko noći, pojedite „kašiku“ povrća ili voća uz glavne obroke. Na primer, ako jedete supu za ručak, jedite i salatu! Ovaj trik će vam pomoći da poboljšate svoje navike u ishrani.

Dajte prioritet spavanju

San je veoma važan u procesu mršavljenja, jer se hormoni za sagorevanje masti oslobađaju tokom spavanja. Ako ne spavate dovoljno, možete osetiti promene raspoloženja i imati želju za hranom, pa neka vam bude prioritet spavanje 7 do 8 sati noću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.