U trendu

Prevrtljivi, tihi neprijatelj: Vreme nije na vašoj strani, a ovo su dokazi za to

Vreme je prevrtljivi, tihi neprijatelj u našim životima kojeg ili uspemo da kontrolišemo ili mu se predamo…

Vreme – svi želimo da prođe što brže. Kad smo bili mali, hteli smo da porastemo. Odbrojavamo minute dok ne postanemo punoletni, položimo vozački, diplomiramo itd. Nestrpljivo čekamo da vreme prođe i zapostavljamo dane naše spore adolescencije.

Onda uđemo u treću deceniju života i želimo da nas svi shvate ozbiljno. Jedva čekamo da se iselimo, zaposlimo, razbacujemo pare…da počnemo da živimo u budućnosti koja nije tu.

Zamišljamo se u budućnosti kako smo uspešni i stalno imamo para. Ali kad to vreme konačno dođe, pitamo se kako je sve tako brzo prošlo.

Bogatstvo vam ne deluje tako primamljivo kao što je bilo pre, dok ga niste imali. Stan vam deluje prazno bez svih tih minuta, sata i dana koji treba da proteknu. Ta putovanja na koja ste hteli da idete ne deluju tako dobro sad kad ste ostarili. Odjednom, niste baš sigurni zašto ste hteli da vreme tako brzo prođe.

Roditelji nam uvek govore da život brzo prođe. Govore nam da uživamo u mladosti zato što će proći pre nego što shvatimo koliko je dragoceno.

Mnogi od nas još nisu stigli do tog momenta kad shvatamo da je više vremena prošlo nego što nam je preostalo. Još nismo otkrili da je vreme vrednije od novca. Vrednije je od svega. Vrednije je od nerviranja, stresa, loših noći i još lošijih izlazaka. Vrednije je od prespavanog dana i skrivanja od Sunca.

Što ste stariji to više shvatate da vreme nije na vašoj strani. To je prevrtljivi, tihi neprijatelj u našim životima kojeg ili uspemo da kontrolišemo ili mu se predamo. Šta god odlučite da radite, znajte da nije na vašoj strani.

1. Neće se usporiti zbog vas

Vreme nema strpljenja za one koji su slabi i spori. Vreme ne mari što želite ceo dan da sedite po kući i gledate TV, neće se vratiti po vas. Nema strpljenja, tolerancije i saosećanja prema onima koji ne znaju kako da ga iskoriste.

2. Nikad ga neće biti na pretek kad vam treba

Nema višaka, dodataka i bonusa. Vreme je kao onaj strogi profesor koji neće da vam zaokruži prosek, čak ni za pola ocene. Neće vam pomoći da odgovorite na neko pitanje ili vam dozvoliti da prepisujete, jer zapravo, ono prepisuje od vas.

3. Ne mari za to što vam ga ponestaje

Vreme ne zna za kajanje. Nije ga briga da li ste mladi, stari, da li ste živeli ispunjen život ili prazan. Prekinuće ga kad god želi, bez upozorenja.

4. Ne mari za vaš novac

Nije bitno koliko ste bogati ili koliko zarađujete, nikad nećete moći da vratite vreme koje ste izgubili. Vreme ne preferira bogate, pametne ili lepe. Na sebi svojstven način vas podseća da će biti baš kako ono želi.

5. Prišunja vam se kad to najmanje očekujete

Na prvi pogled deluje kao da je vreme uvek tu negde u ćošku. Ali onda kad vam misli skrenu, zaboravite na njega i ono vam priđe sa leđa i uplaši vas. Shvatite da vas nikad neće ostaviti na miru.

6. Ne daje upozorenja

Vreme može da vam istekne bilo kad. Neće se usporiti ako krene da vam fali. Neće se zaustaviti da biste mogli da uživate u trenutku, neće vam dati prostora da uradite sve što ste planirali, a naročito vas neće upozoriti pre nego što bude kasno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar