najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Širite dobre vibracije

Dobro raspoloženje je potrebno svakom i uvek je super kada u vašem okruženju postoji osoba koja širi dobre vibracije. Nažalost, nema uvek takvih, niti će se stvoriti samo zato što ih vi želite – ali takva osoba možete biti vi.

Ima onih koji bi na to rekli: “Uf, zašto ja, neka se malo neko oko mene potrudi, i meni treba da me neko oraspoloži!”. Kada bi svi tako rezonovali, ne bi se trudio niko; plus, ne možete drugima da naredite kako će se ponašati, možete upravljati jedino sopstvenim postupcima. Onda je na vama da odaberete hoćete li bezvoljno čekati da vas neko oraspoloži, ili ćete se u širenje dobrih vibracija baciti vi sami.
Ne mora da se radi ni o čemu komplikovanom ni napornom – već samim tim što se nekom nasmešite vi širite pozitivnu energiju. A možete da učinite i nešto tek za nijansu komplikovanije od osmeha; na primer, kada vidite da su u kancelariji svi nekako “smoreni”, naglas pitajte kome se tog dana nešto lepo desilo, ko je video nešto lepo, pa da to podeli sa svima. Biće onih koji će smesta da zakukaju da nema ničeg lepog, ali će biti i onih koji će na takvo pitanje automatski pokušati da se sete nečeg, pa će to i da ispričaju. A možete i vi da počnete nečim lepim, recimo, time što ste videli preslatku devojčicu, pravi mali šećerak, uz to i lepo vaspitana, četiri godine i ume da kaže: “Dobar dan”. A jednom kada se s dobrim vibracijama krene, većina će se po inerciji pridružiti (baš kao što se i u kuknjavi i žalbama po inerciji pridruže) – i ne samo što ćete vi tako pokrenuti nešto lepo i pozitivno, i zbog toga se osetiti dobro, već će sve te lepe priče oraspoložiti i vas, ne samo vaše kolege i koleginice.
Naveli smo samo jedan mogući primer; možete ih smisliti još i primenjivati ih. Nije lako to raditi onda kada ste i sami bezvoljni, ali nije ni nemoguće, a svakako vredi potruditi se, ne samo zbog drugih već i zbog sebe – uvek je prijatnije kada se dobro osećate i kada se i oni u vašem okruženju osećaju dobro, kada su dobre vibracije u vazduhu.

2 komentara
  1. Đenđi Filep

    Potpuno ste u pravu, cenim vaše savete, ali današnji svet odbija da prihvata naše pozitivne vibracije. Teško je probijati se kroz gustu negativnu maglu. Volim pozitivne osobe, jer sam i sama veliki pozitivac. Puno pozdrava!

  2. Branislav Kolar

    Zaista su mi prijale ove reči i način razmišljanja o širenju dobriih vibracija. Mislim da je predivno videti da ti se neko baš istinski nasmeši i ponudi ti osmeh od srca. Danas živimo u nekom ludom vremenu i sve manje vremena imamo za prave vrednosti. Mislim da ćemo svi jedni drugima pomoći tako što ćemo pružiti bar malo pozitivnog razmišljanja i vedrijeg duha i malo lepih reči, jer ne treba zaboraviti da lepa reč i gvozdena vrata otvara, a ružne reči mnoga vrata zatvaraju. Ja smatram da celo društvo, odnosno svaki pojedinac treba bar malo da uzme učešća u širenju pozitivnih vibracija, bar malo da se angažuje, da jedni drugima pružimo malo podrške, da se, za početak, iskreno nasmešimo i siguran sam da ćemo se svi osećeti lepše i ispunjenije. Ja kažem – život čine male stvari, a ako jedni drugima bar malo vedre atmosfere pružimo i pozitivno razmišljamo, siguran sam sa će nam svima biti bolje i lepše. Pozdrav!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike